Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Securitate si sanatate pentru HORECA

sanatate si securitateHORECA

Industria hoteliera, a restaurantelor si de catering (HORECA) este unul din principalii creatori de locuri de munca din Europa, numarand aproape 8 milioane de angajati. Acest lucru evidentiaza importanta gestionarii adecvate a securitatii si sanatatii si a prevenirii riscurilor pentru accidente si boli profesionale in acest sector.

HORECA

Sectorul hotelier, al restaurantelor si de catering (HORECA) este unul dintre sectoarele cu cea mai rapida dezvoltare din Europa. In 2004 peste 7,8 milioane de persoane au fost angajate (Eurostat, 2005) si sectorul a produs o cifra de afaceri de peste 338 de miliarde EUR (Eurofound, 2005). Acesta consta in principal in restaurante si baruri, care reprezinta trei sferturi din locurile de munca. Alti angajatori din acest sector includ campinguri, camine pentru tineret si cantine. Majoritatea coplesitoare a companiilor sunt mici, angajand mai putin de 10 persoane. Femeile reprezinta putin peste jumatate din forta de munca. (Eurofound 2005: Hoteluri si catering - politici, probleme si viitorul).

Locurile de munca tind sa fie temporare, cu ore neregulate, slab platite si cu putine perspective de cariera. Exista un numar mare de tineri care lucreaza in acest sector.

Caracteristicile sectorului HORECA care pot sa aiba un impact negativ asupra securitatii si sanatatii la locul de munca (OSH) sunt urmatoarele:

- sarcinile de lucru grele
- statul in picioare timp indelungat si pozitiile statice

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
CD Consilier Ghid complet de Salarizare Revisal si Contributii sociale


Consilier Ghid complet de Salarizare Revisal si Contributii sociale este o lucrare pe CD actualizata permanent gratie unui soft special preinstalat la fiecare introducere a CD-ului in calculator veti beneficia de informatii de ultima ora care va ofera solutii complete strict la obiect cu temeiuri legale studii de caz si sfaturi...

Oferta Speciala
valabila 48h

- contactul cu clientii (uneori dificili)
- nivelul ridicat de munca seara si in weekend, care perturba echilibrul dintre viata profesionala si cea privata a unui angajat
- nivelul ridicat de stres
- munca monotona
- hartuirea si chiar violenta din partea clientilor, a colegilor si a angajatorilor
- discriminarea impotriva femeilor si a persoanelor din alte tari.

Raportul EU-OSHA privind protectia lucratorilor din sectorul hoteluri, restaurante si catering

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sanatate si securitateHORECA

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!


Data aparitiei: 06 August 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Securitate si sanatate pentru HORECA Nota: 5 din 5 - 1 vot.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

 
Cum Se Calculeaza Zilele De ConcediuIntrebare: Buna ziua, Revin cu urmatoarea intrebare : cum se calculeaza zilele de concediu daca lucrez 12 ore cu 36 ore libere ( lucrez o zi cu o zi libera ). Mentionez ca angajatorul meu considera ca daca solicit 10 zile de concediu el trebuie sa imi calculeze ca am beneficiat de 15 zile deoarece lucrez 12 ore pe zi si pentru fiecare zi lucratoare am lucrat o zi si jumatate ( 8 + 4 ore ) si asa imi calculeaza si concediul.
 

Raspuns: Zilele de concediu de odihna se trec in pontaj ca co de luni pana vineri,sambata si duminica fiind z... citeste tot raspunsul aici


Descarca GRATUIT
“Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.

 

Modificari majore in Codul Muncii 2018

- contributii sociale, noutati Revisal, concedii medicale -
 
Descarca GRATUIT raportul special
Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018
 
Toate modificarile sunt explicate detaliat in raportul

Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 


 
xx
Atentie la modificarile din Codul Muncii in 2018!
- Revisal, contributii, concedii + alte noutati -

Descarcati gratuit Raportul Special

"Codul Muncii: 5 modificari majore in 2018"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]