legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Ministrul Muncii: Agentii privati de mediere sa nu mai perceapa romanilor comisioane pentru munca in strainatate

14 Februarie 2013
14 Februarie 2013
Ministrul munciiagentii privati de medierecomisioane munca in strainatatelegea 156/2000
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Directorul EURES pentru Romania, Camelia Mihalcea, a declarat la un simpozion privind migratia fortei de munca ca Ministerul Muncii face demersurile necesare pentru ca agentii privati de mediere sa nu mai poata percepe romanilor comisioane pentru lucrul in strainatate, punand astfel de acord legislatia nationala cu cea europeana.

"In Romania, functioneaza Legea 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate si care, in mod anacronic fata de reglementarile europene, permite agentilor privati de mediere a fortei de munca sa perceapa comisioane de la persoanele aflate in cautarea unui loc de munca. in majoritatea statelor membre UE este interzisa perceperea oricarei forme de comision de plata de la cautatorul de loc de munca, respectiv de la somer. Toate comisioanele sunt in sarcina angajatorului, a celui care vrea aceasta  forta de munca",  a declarat Camelia Mihalcea.

"Contractul de mediere nu este acelasi lucru cu un contract de munca, oamenii au dat banii si s-au trezit inselati. Au platit zeci sau chiar sute de lei sau euro si nici nu au obtinut un loc de munca in strainatate, asa cum sperau. Noi am sesizat Inspectia Muncii, cu care avem o foarte buna colaborare, iar aceasta a actionat, potrivit legii. si chiar daca se inchide respectiva firma, apare alta cu aceleasi practici", a spus directorul EURES pentru Romania.

Camelia Mihalcea a mai declarat ca la Ministerul Muncii, a fost initiat un proces de modificare a Legii 156/200 in scopul armonizarii acesteia cu prevederile europene.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]