Conditii de incetarea de drept a CIM. VIDEO

19 Iunie 2012
19 Iunie 2012
Legea 31/1990Codul munciiOUG 82/2007
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
O societate are  2 directori alesi de AGA , administratori si directori executivi. Ar trebui incetate contractele de munca?

Incetarea CIM va fi de drept, sau ce temei legal va avea?

Va invitam sa urmariti filmarea pentru solutia oferita de specialistii www.portalcodulmuncii.ro



Raspuns: In cazul in care administratorii/directorii au fost desemnati dintre salariatii societatii (adica dintre salariatii angajati pe o functie ce nu presupunea indeplinirea mandatului de administrator/director, de exemplu inginer) contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului de administrator/director. In aceasta situatie persoana trebuia sa aiba un CIM suspendat pe o alta functie decat cea de administrator/director si un contract de mandat in executare pe perioada mandatului de administrator/director.

Temeiul suspendarii contractului individual de munca este art. 50 lit. i) din Codul muncii , republicat, coroborat cu art. 137 indice 1 alin. (3) din Legea 31/1990 privind societatile comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare.

In ceea ce priveste incetarea contractelor individuale de munca ale administratorilor/directorilor, aceasta intervenea in conditiile si temeiul art. V din OUG 82/2007 pentru modificarea si completarea Legii 31/1990 privind societatile comerciale si a altor acte normative incidente.

Astfel, potrivit art. V din OUG 82/2007, prin derogare de la prevederile art. 56 din Legea 53/2003 Codul muncii , cu modificarile si completarile ulterioare, contractele de munca ale administratorilor/directorilor, incheiate pentru indeplinirea mandatului de administrator/director inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, inceteaza de drept la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta sau, in cazul in care mandatul a fost acceptat ulterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante, de la data acceptarii mandatului.

Cu alte cuvinte, in cazul in care persoana avea incheiat contract individual de munca pentru indeplinirea mandatului de administrator/director, respectiv avea CIM incheiat pe functia de administrator/director inainte de intrarea in vigoare a OUG 82/2007, contractul individual de munca a incetat de drept la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta sau, in cazul in care mandatul a fost acceptat ulterior intrarii in vigoare a acestei ordonantei de urgenta, de la data acceptarii mandatului. Prin urmare, dupa intrarea in vigoare a OUG 82/2007 nu se mai putea incheia un contract individual de munca pentru exercitarea functiei de administrator/director.

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]