Metodologia de recunoastere a studiilor efectuate in strainatate

20 Februarie 2012
20 Februarie 2012
Recunoastere studii strainatateinvatamant superiorproiect de acordCRID
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 118 din data de 16 februarie 2012 a fost publicat
Ordinul Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr. 3223/2012 pentru aprobarea Metodologiei de recunoastere a perioadelor de studii efectuate in strainatate.

Normele metodologice vizeaza recunoasterea de catre universitati a perioadele de studii efectuate in baza unor acorduri incheiate intre institutii de invatamant superior acreditate din Romania si institutii de invatamant superior acreditate din strainatate sau a unor programe internationale, exceptie facand perioadele de studii ori de plasament efectuate in cadrul mobilitatilor Erasmus.

Dupa intrarea in vigoare a normelor metodologice, institutiile de invatamant superior din Romania vor transmite Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED) spre avizare, proiectele de acorduri interinstitutionale internationale mentionate mai sus.

Proiectul de acord va fi avizat in urma verificarii urmatoarelor aspecte:

a) statutul institutiei de invatamant superior partenere din strainatate;

b) tipul actului emis la finalizarea programului de studiu ce face obiectul acordului, respectiv recunoasterea acestuia ca facand parte din categoria actelor de studiu din sistemul de educatie al statului care a acreditat institutia partenera.

Metodologia mai cuprinde si o serie de prevederi referitoare la recunoasterea perioadelor de studii efectuate in cadrul unor mobilitati nereglementate, respectiv recunoasterea perioadelor de studii sau de plasament efectuate in cadrul mobilitatilor Erasmus.

Prima procedura se va realiza prin intermediul centrelor de resurse de informare si documentare (CRID), constituite la nivelul fiecarei institutii de invatamant superior acreditate din Romania. in cazul Programului Erasmus al UE, universitatile participante vor elabora si aproba, prin intermediul senatului fiecarei universitati, intr-o perioada de 3 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei metodologii, regulamente care sa prevada proceduri specifice de recunoastere a perioadelor de studiu si/sau plasament efectuate de catre studenti. Acestea vor trebui sa fie in acord cu Ghidul de utilizare ECTS al Comisiei Europene si se actualizeaza pe masura ce acesta se modifica sau se completeaza.


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]