In ceea ce priveste integrarea pe piata muncii a persoanelor fara studii, atat organizatiile de stat, cat si cele non-guvernamentale, desfasoara programe ample prin care se incearca rezolvarea acestor situatii si eliminarea problemelor care privesc locurile de munca pentru persoanele fara studii.
Un astfel de exemplu il reprezinta si programul "A doua sansa", acesta fiind o noua masura pentru integrarea persoanelor fara studii pe piata muncii.
In concret, circa 3.000 de persoane care nu au finalizat ciclul primar si care nu pot fi incluse in programe de formare profesionala sau integrate in piata muncii vor fi ajutate prin intermediul programul "A doua sansa", derulat de ANOFM in parteneriat Ministerul Educatiei, potrivit declaratiei presedintei Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca, Elvira Rodica Andronescu.
40 Modele de Regulament Intern
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Programul "A doua sansa" ofera posibilitatea persoanelor vizate ca in doi ani sa parcurga patru niveluri si astfel sa poata fi consiliate si formate profesional sau sa lucreze pe contracte de ucenicie, introduse in legislatia romaneasca pentru a descoperi si revigora meseriile traditionale.