Noi proiecte de integrare a tinerilor NEET pe piata muncii! Ce implementeaza autoritatile

tineri neet 2018programe integrare piata munciiprograme tineri neet
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Va reamintim ca tinerii NEET (Not in Education, Employment or Training) sunt cei cu varste cuprinse intre 16 ani si 25 de ani, care nu au loc de munca, nu urmeaza o forma de invatamant si nu participa la activitati de formare profesionala.

Pentru a veni in sprijinul lor si a incuraja forta de munca pe o piata deja destabilizata ca urmare a migrarii, dar si din pricina lipsei specialistilor, autoritatile romane - Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) - anunta implementarea a 4 proiecte revolutionare.

Datorita acestora, tinerii NEET vor avea ocazia de a-si construi o cariera, intrand pe piata muncii din Romania. Proiectele sunt cuprinse in cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020 si au in plan incadrarea a 19.664 tineri NEETs. Toate aceste proiecte se implementeaza pana la sfarsitul anului 2021, asigurand necesarul de resurse pentru masurile active destinate stimularii ocuparii fortei de munca.

"Actimob 1 - activare si mobilitate pentru tineri NEETs" este primul proiect si are ca scop stimularea ocuparii a 1.200 tineri NEETs someri inregistrati la Serviciul Public de Ocupare (SPO) cu rezidenta in regiunile Centru, Sud-Est si Sud Muntenia prin acordarea primei de activare.

Urmeaza "Actimob 2 RMPD Alternativ, Activare si Mobilitate tineri NEETs", care totalizeaza 49 milioane de euro. Proiectul isi propune asistarea de specialitate, in vederea integrarii pe piata muncii, a 17.449 de tineri pana in 25 de ani care nu au loc de munca, nu urmeaza o forma de invatamant si nu sunt cuprinsi intr-un program de formare.


ANOFM anunta implementarea unor proiecte care sprijina angajatorii


Totodata, ANOFM implementeaza doua proiecte care subventioneaza angajatorii, ce desfasoara programe de ucenicie si stagii de practica pentru tinerii NEETs, in valoare totala de aproape 10 milioane de euro. Prin cele doua proiecte - scheme nationale "UNIT 2 RMD- Ucenicie si stagii pentru tinerii NEETs din regiunea mai dezvoltata" si "UNIT 2 RMPD- Ucenicie si stagii pentru tinerii NEETs din regiunea mai putin dezvoltata" angajatorii vor primi sprijin financiar pentru 1.015 persoane angajate prin programe de ucenicie si/ sau stagiatura.

Obiectivul general al proiectului, care are o durata de implementare de 48 de luni este cresterea numarului de tineri inactivi NEETs inregistrati la Serviciul Public de Ocupare (SPO) in vederea furnizarii de masuri integrate de sprijin si vizeaza identificarea a cel putin 200.000 tineri NEETs inactivi cu varsta intre 16-24 neinregistrati la SPO, cu accent pe aceia cu nivel scazut de competente si care au dificultati in a se integra social, din care cel putin 160.000 tineri NEET vor fi integistrati la SPO. Tinerii inregistrati vor beneficia de informare si consiliere profesionala, inclusiv de profilare, dupa aceasta etapa fiind indrumati catre masura activa de care au nevoie, sau catre alte servicii (Programul National Sansa a doua - Ministerul Educatiei Nationale, servicii de asistenta sociala). Bugetul proiectului este de 47.474.754,5 euro.


...mai multe poti citi pe ANOFM >>>


NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tineri neet 2018programe integrare piata munciiprograme tineri neet

Data aparitiei: 13 Noiembrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noi proiecte de integrare a tinerilor NEET pe piata muncii! Ce implementeaza autoritatile Nota: 3 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]