Studiu de caz: Consecintele in cazul retragerii competentei de a incadra personal

25 August 2011
25 August 2011
HG 161/2006HG 500/2011Revisal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valabil la 26.08.2011

In cazul in care unei societati i se retrage dreptul de a incadra personal, va trebui stabilit daca o astfel de hotarare atrage anumite urmari asupra societatii in cauza. In concret, o societate acorda unei sucursale competenta de a angaja personal, precum si de a organiza si transmite Revisal la ITM. Ulterior angajarii salariatilor si transmiterii la ITM a contractelor de munca, societatea retrage sucursalei competenta de a angaja personal salariat. In aceste conditii, mai este posibila corespondenta cu ITM-ul teritorial in cazul modificarii  incetarii contractelor de munca ale salariatilor deja angajati si raportati? In plus, in ce registru vor fi inregistrate contractele individuale de munca ale noilor angajati in cadrul sucursalei respective, contractele fiind semnate de catre Directorul General al societatii?

In acest caz, HG 161/2006 prevedea la art. 2 alin. (3) ca angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului.

Prevederea a fost preluata in mod identic la art. 2 alin. (3) de actul normativ care stabileste in prezent metodologia de intocmire si completare a registrului general de evidenta a salariatilor respectiv, de HG 500/2011.

Se observa ca textul de lege permite delegarea competentei de a infiinta registrul de evidenta a salariatilor, unitatilor fara personalitate juridica carora le-a fost delegata competenta incadrarii personalului.

In consecinta, odata cu retragerea competentei de a incadra personal se va retrage si competenta de a infiinta registrul, iar pentru contractele individuale de munca incheiate dupa aceasta data, registrul se infiinteaza la nivelul angajatorului.

In ceea ce priveste contractele individuale de munca incheiate de sucursala in numele angajatorului prin delegare de competenta, se apreciaza ca registrul va continua sa fie completat de sucursala care l-a infiintat.

NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]