Studiu de caz: Consecintele in cazul retragerii competentei de a incadra personal

HG 161/2006HG 500/2011Revisal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valabil la 26.08.2011

In cazul in care unei societati i se retrage dreptul de a incadra personal, va trebui stabilit daca o astfel de hotarare atrage anumite urmari asupra societatii in cauza. In concret, o societate acorda unei sucursale competenta de a angaja personal, precum si de a organiza si transmite Revisal la ITM. Ulterior angajarii salariatilor si transmiterii la ITM a contractelor de munca, societatea retrage sucursalei competenta de a angaja personal salariat. In aceste conditii, mai este posibila corespondenta cu ITM-ul teritorial in cazul modificarii  incetarii contractelor de munca ale salariatilor deja angajati si raportati? In plus, in ce registru vor fi inregistrate contractele individuale de munca ale noilor angajati in cadrul sucursalei respective, contractele fiind semnate de catre Directorul General al societatii?

In acest caz, HG 161/2006 prevedea la art. 2 alin. (3) ca angajatorii care au infiintat sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica, carora le-au delegat competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca, pot delega acestora si competenta infiintarii registrului.

Prevederea a fost preluata in mod identic la art. 2 alin. (3) de actul normativ care stabileste in prezent metodologia de intocmire si completare a registrului general de evidenta a salariatilor respectiv, de HG 500/2011.

Se observa ca textul de lege permite delegarea competentei de a infiinta registrul de evidenta a salariatilor, unitatilor fara personalitate juridica carora le-a fost delegata competenta incadrarii personalului.

In consecinta, odata cu retragerea competentei de a incadra personal se va retrage si competenta de a infiinta registrul, iar pentru contractele individuale de munca incheiate dupa aceasta data, registrul se infiinteaza la nivelul angajatorului.

In ceea ce priveste contractele individuale de munca incheiate de sucursala in numele angajatorului prin delegare de competenta, se apreciaza ca registrul va continua sa fie completat de sucursala care l-a infiintat.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
HG 161/2006HG 500/2011Revisal

Data aparitiei: 25 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Consecintele in cazul retragerii competentei de a incadra personal Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]