Exista multe situatii in care companiile mari aleg sa isi trimita unii angajati in alte orase, dar sunt des intalnite si cazurile in care salariatii decid sa isi schimbe nu functia, ci orasul sau tara in care lucreaza. O astfel de decizie poate fi, adeseori, o treapta catre o functie mai importanta sau catre obtinerea unor castiguri mai insemnate. In general, aceste relocari au la baza dorinta de a obtine mai multi bani, precum si conditiie tehnice de lucru mai bune sau cresterea sanselor de a ocupa o functie de conducere.
In general, relocarea aduce ca prim avantaj obtinerea postului dorit intr-un oras vizat de angajatul companiei. In schimb, relocarea vine de obicei cu un salariu mai mare, cu plata chiriei asigurata de firma, plata unor cheltuieli de intretineri si, in unele situatii, plata scolarizarii copiilor.
Expunerea la alta cultura este un alt factor care poate oferi chiar o noua viziune asupra muncii si descoperirea unor noi proceduri. Dezvoltarea profesionala devine astfel un procedeu care implica si dezvoltarea personala, atribut care duce in mod cert la o evolutie pozitiva a carierei. Persoanele care se intorc in tara in urma unor astfel de experiente contribuie si la cresterea competivitatii in domeniile respective.
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
40 Modele de Regulament Intern
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Relocarea nu este insa lipsita de aspecte negative, precum influenta asupra vietii de familie sau neadaptarea la noul mediu. In plus, avantajele materiale se pot dovedi uneori doar promisiuni, mai ales ca in strainatate cheltuielile sunt semnificativ mai mari.