Cu privire la activitatea ocazionala, legea o defineste ca fiind acea activitate care se iveste intamplator, accidental, de ocazie fara caracter de regularitate. Astfel ca activitatea de completare si transmitere a registrului de evidenta a salariatilor (Revisal) nu indeplineste aceste conditii, fiind prestata in mod obisnuit, cu caracter repetitiv.
Prin urmare, activitatea presupune completarea elementelor obligatorii prevazute de lege, atat la angajare si la incetarea contractului individual de munca, cat si pe parcursul executarii contractului individual de munca.
Savarsind acte de comert, ca o profesiune obisnuita, o persoana dobandeste calitatea de comerciant si are obligatia de a cere inmatricularea in registrul comertului. Astfel obligatia deriva din prevederile art. 1 alin. (1) din Legea 26/1990 privind registrul comertului potrivit carora, comerciantii, inainte de inceperea comertului, precum si alte persoane fizice sau juridice, prevazute in mod expres de lege, inainte de inceperea activitatii acestora, au obligatia sa ceara inmatricularea in registrul comertului, iar in cursul exercitarii si la incetarea comertului sau, dupa caz, a activitatii respective, sa ceara inscrierea in acelasi registru a mentiunilor privind actele si faptele a caror inregistrare este prevazuta de lege.
40 Modele de Regulament Intern
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
De la data de 1.08.2011, data intrarii in vigoare a HG 500/2011, completarea si transmiterea registrului de evidenta a salariatilor (Revisal) va putea fi facuta fie de una sau mai multe persoane numite de angajator prin decizie scrisa, fie de prestatori de servicii inregistrati la inspectoratul teritorial de munca.