"
Avand in vedere ca concediul crestere copil reprezinta vechime in munca, avem urmatoarea speta: In cadrul companiei s-a reglementat un beneficiu pentru angajati si anume, acordarea de zile de concediu suplimentar in functie de vechime: Conditie de acordare zile concediu odihna suplimentare acordate/an Implinirea 1 an in cadrul companiei.
Exemplu: Daca unui angajat care are 1 an vechime in cadrul companiei (1 zi de co suplimentara conform procedurii de beneficii) i se suspenda contractul individual de munca pe o perioada de 2 ani, la momentul reactivarii contractului de cate zile de co suplimentar beneficiaza? Avand in vedere ca vechimea lui totala in cadrul companiei este de 3 ani. (De 1 zi sau de 3 zile de co suplimentar?)"
Raspunsul specialistilor:
Avand in vedere reglementarea interna potrivit careia la implinirea a 3 ani in cadrul unitatii se acorda 3 zile de concediu de odihna suplimentare;
Luand in considerare ca, potrivit art. 22 alin. (2) din OUG 111/2010, perioada concediului pentru cresterea copilului constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare;
Apreciem ca angajatul care are 1 an vechime in cadrul companiei la revenirea din concediu crestere copil (de 2 ani) va beneficia de 3 zile de concediu de odihna suplimentar.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Conditii efectuare concediu paternalIntrebare: Avem un coleg la care i+a nascut sotia in luna Noiembrie. Cat timp are acest coleg la dispozitie pentru a beneficia de concediul paternal si de concediul de puericultura deoarece a facut acest curs.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Incadrare in munca persoana cu handicap cu norma de lucru mai mica de 8 ore pe zi. SalariuIntrebare: Va rugam sa ne ajutati urgent cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Avem un angajat incadrat in grad de handicap mediu. Are recomandare de reducere a programului de lucru la 6 ore. Va rugam sa ne comunicati daca se poate reduce programul de lucru, cu mentinerea salariului.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<