Aceasta i se aproba. Daca ea pleaca din companie inainte de 6 saptamani cei doi ani nu ii mai sunt recunoscuti ca si vechime in munca?
Raspunsul expertilor PortalCodulMuncii.ro :
"Anterior expirarii termenului pentru care a fost incheiat, contractul individual de munca (CIM) incheiat pe durata determinata poate inceta prin oricare dintre modalitatile prevazute de lege.
Asadar, in situatia expusa, contractul individual de munca poate inceta anterior expirarii termenului pentru care a fost incheiat, prin acordul partilor.
Temeiul de drept al incetarii CIM prin acordul partilor este art. 55 lit. b) din Codul muncii.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Art. 55 lit. b) din Codul muncii constituie temeiul legal al incetarii contractului individual de munca prin acordul partilor. Astfel, contractul individual de munca poate inceta ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea.
Potrivit art. 22 alin. (2) din OUG 111/2010, perioada concediului pentru cresterea copilului constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.
Asadar, vechimea in munca nu este conditionata de continuarea raportului de munca dupa expirarea perioadei de concediu crestere copil."
Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro