Sfaturi pentru managerii de echipe care NU pot lucra de acasa in pandemie

sfaturi manageri masuri ssmmunca de acasatelemunca pandemieriscuri covid
Sfaturi pentru managerii de echipe care NU pot lucra de acasa in pandemie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In prezent, munca de acasa in contextul pandemic continua sa fie principala masura aplicata acolo unde activitatea specifica o permite. Exista insa si nenumarate domenii in care angajatii sunt nevoiti sa vina la locul de munca, iar riscurile privind imbolnavirea cu COVID-19 trebuie reduse la minimum.
 
Mai mult, dincolo de masurile care se iau obligatoriu la locul de munca (ghid obligatii SSM aici), e nevoie ca managerii sa se asigure ca este sprijinit si confortul emotional si mental al angajatilor. Aceste aspecte sunt esentiale inclusiv pentru desfasurarea muncii in conditii optime. 
 
O atentie deosebita trebuie acordata acelor angajati care comporta riscuri mai mari in ce priveste imbolnavirea cu COVID-19, iar orice masuri ar trebui discutate si evaluate tinand cont de legislatia in vigoare. 
 
Mai apoi, comunicarea fata de angajatii aflati la locul de munca trebuie sa continue intr-o maniera care sa tina cont si de cei aflati in telemunca (daca este cazul). Managementul trebuie regandit si reorganizat astfel incat sa echilibreze balanta in ce priveste noile conditii de lucru si asteptari din partea angajatilor.
 
Principalul obiectiv este sa asigurati o cat mai mare siguranta impotriva riscurilor asociate cu COVID-19, iar acest lucru poate insemna inclusiv testarea angajatilor impotriva COVID, limitarea accesului in cladire pentru persoanele care nu sunt angajati ai societatii si alte masuri care se aplica intr-o situatie de criza. Un plan in ce priveste depistarea unor posibile cazuri de imbolnavire ar trebui sa existe permanent si sa fie cunoscut de catre toate persoanele responsabile intr-o atare situatie. 
 
Exista cateva aspecte de care managerii trebuie sa tina cont in aceasta perioada, aspecte care fac diferenta intre planurile care dau gres si cele care sunt indeplinite cu succes:
 
  • Actionati conform obiectivelor stabilite si tineti cont de ceea ce v-ati propus. De foarte multe ori un plan ramane numai la stadiul de idei pe hartie, fara ca managerii sa aplice ceea ce s-a decis. Iar o astfel de lipsa de implementare si actiune va avea doar consecinte negative pentru intreaga companie. 
 
  • Fiti deschisi si flexibili cand vine vorba de schimbare. Acolo unde exista un plan bine definit, trebuie intotdeauna ca managerii sa ia in calcul alternative si optiuni care cer schimbari neasteptate. Porniti la drum cu o abordare proactiva si flexibila in egala masura, gata de orice schimbare ceruta de o situatie noua sau de o directie care nu functioneaza. 
     
  • Tineti cont de felul in care masurile SSM aplicate pot da nastere unor riscuri noi. Evaluati fiecare proces de lucru in parte pentru a va asigura ca noile masuri de protectie nu dau nastere unor riscuri noi care va pot scapa din vedere daca nu exista un plan general care sa analizeze fiecare masura in parte. 
     
Nu in ultimul rand, daca sediul companiei nu poate face schimbari fara acordul proprietarului cladirii, dezbateti aceste masuri si cerinte asigurandu-va ca sunt indeplinite toate noile cerinte in ce priveste masurile de siguranta si protectie astfel incat sa nu se incalce alte reglementari in vigoare. 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sfaturi manageri masuri ssmmunca de acasatelemunca pandemieriscuri covid

Data aparitiei: 05 Aprilie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sfaturi pentru managerii de echipe care NU pot lucra de acasa in pandemie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]