7 carti de citit in pandemie daca lucrati de acasa

cum sa traiesti simplu si fericitcele 100 reguli ale educarii copiluluifranta arta de a trai bine
7 carti de citit in pandemie daca lucrati de acasa
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Suntem inca in plina pandemie, iar restrictiile si incertitudinea sunt factori care ne agraveaza stresul de zi cu zi. Putem sa contracaram sau sa diminuam insa aceste efecte, iar lectura este un beneficiu dovedit! 
 
Tocmai de aceea am pregatit o lista temeinica de recomandari testate, o lista de lecturi remarcabile, savuroase si inteligente, potrivite pentru  cei care isi doresc sa isi imbunatateasca in prezent calitatea vietii prin mici modificari, prin obiceiuri noi sau prin calatorii incarcate de emotie si savoare pana cand cele reale vor fi din nou lipsite de orice griji! 
 
Franta, arta de a trai bine – Dan Manusaride
 
Sa incepem, asadar, peripetia noastra cu o calatorie in inima celei mai romantice tari, citind Franta, arta de a trai bine de Dan Manusaride, o colectie splendida de impresii de calatorie. 
 
“Cartile de calatorii au un farmec aparte. Iti permit sa "calatoresti" si tu, sa cunosti locuri si culturi noi, sa te bucuri de frumusetile acestei lumi si toate acestea intr-o scurta evadare binevenita la sfarsitul unei zile obositoare de munca. Este o evadare perfect posibila, cu o conditie insa: ca scriitorul/povestitorul sa aiba talentul de a te lua si pe tine in calatoria lui!
 
Cartea este despre Franta, intr-adevar, dar, repet, este o carte extraordinara, iesita din comun. Si asta pentru ca e scrisa exact asa cum trebuie scrisa o carte de calatorii. Autorul, Dan Manusaride, un publicist cu mare experienta si un povestitor innascut, reuseste aici un tur de forta, imbinand intr-un mod savuros descrieri pitoresti, date istorice (vitale pentru o cultura generala solida), aspecte inedite, dar si intamplari hazlii pline de culoare - totul intr-un dozaj excelent.
 
Cartea lui Dan Manusaride "curge" pur si simplu, te prinde imediat si te trezesti ca ai ajuns fara sa iti dai seama la un nou capitol, purtat pas cu pas prin intreaga Franta - din Le Havre pana in Corsica, trecand prin Paris, Rennes, Nantes, Lyon, Bordeaux, Marseille, Monaco etc. Citesti aceasta carte si capeti un sentiment incredibil ca esti si tu acolo si ca te bucuri efectiv de imensitatea bogatiilor de toate felurile pe care aceasta tara minunata le are de oferit.” Puteti achizitiona cartea AICI!
 

Omul in cautarea sensului vietii – Viktor Frankl
 
Un volum remarcabil care a facut deja inconjurul lumii, Omul in cautarea sensului vietii de Viktor Frankl ne ofera azi resorturile necesare pentru a depasi obstacole, pentru a ne transforma profund si pentru a ne lua forta si inspiratia necesare intr-o lume plina de incertitudine la momentul actual. 
 
“Acestea sunt faptele si probabil tot acesta este motivul pentru care reporterii presei scrise americane, dar mai cu seama reporterii posturilor de televiziune isi incep cel mai adesea interviurile, dupa expunerea acestor cifre, cu urmatoarea exclamatie: „Dr. Frankl, cartea dumneavoastra a ajuns un adevarat bestseller – cum va simtiti dupa un asemenea succes?“. In primul rand, le explic ca eu in faptul ca volumul meu a ajuns bestseller nu vad o realizare sau o reusita personala, ci mai degraba expresia starii de nefericire la care a ajuns lumea contemporana: daca sute de mii de oameni cumpara o carte care inca din titlu promite sa se ocupe de problema sensului vietii, atunci probabil ca aceasta chestiune ii macina profund pe oamenii acestia. - Viktor Frankl” (Ed. Vellant)
 
Cele 100 de Reguli ale educarii copilului - Richard Templar
 
Pentru parinti, pandemia a insemnat noi provocari si obligatia de a impaca munca de acasa cu grija continua pentru copii.  Richard Templar, tata a 6 copii, isi povesteste experienta si lectiile de viata in ce priveste educarea copiilor de-a lungul a 30 de ani, precum si lectiile deprinse din interactiunea cu alte familii cu copii. In Cele 100 de reguli ale educarii copiilor regasiti secrete deprinse in toti acesti ani, metode de invatare si educare eficiente si reguli care conduc la armonie in orice familie cu copii. 
 
 
“Trebuie sa cunoasteti aceste 100 de reguli! Pentru ca v-ati aflat deja sau sigur va veti afla in asemenea situatii dificile cu copiii dvs. (refuzuri, dat cu fundul de pamant, obraznicii, diferite conflicte), cand va va prinde bine un sfat util pentru a gestiona cel mai bine problema.
Felul in care dvs., parintele, va comportati in anumite situatii este VITAL pentru copiii dvs.: pentru increderea lor in sine, pentru echilibrul lor, pentru dezvoltarea abilitatilor, pentru propriul lor comportament.
 
Da, comportamentul dvs. va deveni propriul lor comportament. Felul in care va purtati este cel mai puternic model pe care ei il au. Si vor urma acest model, pentru ca el vine de la persoana in care au cea mai mare incredere: de la dvs.” Puteti achizitiona cartea aici >>>
 
 
 
Ganduri pentru vremuri grele. Cu 32 de carti postale din colectia Virgil Ierunca
 
 Un volum ingrijit de scriitoarea Tatiana Niculescu, colectia de Ganduri pentru vremuri grele scrise de Regina Maria reprezinta azi o remarcabila dovada de tarie de caracter, forta si educatie aleasa intr-un prezent dificil. 
 
“Ce pot face altceva decat sa lupt in continuare, asa cum imi dicteaza ceea ce eu consider a fi datoria mea, sa incerc sa-i conving si pe altii sa munceasca, sa ajunga la o solutie, sa nu cedeze, sa faca eforturi supraomenesti, sa faca imposibilul in imprejurari imposibile - daca fiecare om si-ar indeplini partea lui cu devotament, deznadejdea de zi cu zi a situatiei s-ar mai indulci putin, macar putin! Nu cer minuni! Cer doar efort si dorinta de a ajuta! Nu plecarea capetelor fara speranta si observarea dificultatilor, inertia criminala de care sunt inconjurata din toate partile, lipsa de energie, de mijloace, de "credinta care muta muntii din loc", pe care rar o vad. - Maria, Regina Romaniei” (Ed. Humanitas)
 
 
Invatare – Tara Westover
 
Parcursul Tarei Westover, o poveste de viata incredibila si adevarata, a fost consemnat in una din cele mai bune carti ale ultimilor ani. Cu un stil de povestire care cucereste de la primele randuri, “Invatare” de Tara Westover este o autobiografie exceptionala care dovedeste forta nelimitata pe care oamenii o pot descoperi in ei insisi si capacitatea de a strabate granitele pe care o educatie nefasta le poate pune la inceput de viata. 
 
“Invatare este o poveste curajoasa despre dragoste si violenta, despre forta legaturilor de sange si puterea imaginatiei si despre o tanara femeie ale carei inteligenta, cunoastere de sine si indrazneala lumineaza fiecare pagina. Unele pasaje sunt dureros de vii, se intiparesc in amintire, dar Westover nu este nicaieri lasciva sau aspra; chiar cand scrie din adancuri, o face cu compasiune si gratie. Atat cartea cat si scriitoarea sunt remarcabile din toate punctele de vedere. - Sarah Perry, autoarea cartii The Essex Serpent” (Ed. Publica) 
 
 
12 Reguli de viata: un antidot la haosul din jurul nostru – Jordan B. Peterson
 
Devenit deja celebru prin teoriile emise cu privire la societatea moderna, psihologul canadian Jordan B. Peterson reuseste sa ofere cititorilor din intreaga lume un volum care ne ajuta sa regandim lumea, sa ne punem ordine in ganduri si sa ne organizam mai bine viata. Intr-un prezent atat de complex, ce ar putea fi mai util decat aceasta lectura?
 
“Plecand de la revelatiile marilor religii ale lumii, dar si de la capodoperele literare si filosofice (ale unor Goethe, Nietzsche sau Dostoievski), autorul ne indeamna sa revenim la clasicele virtuti (disciplina, curaj, onestitate, prietenie etc.) si sa ne asumam raspunderea pentru existenta noastra tragica, in care exista totusi un sens ce astepta sa fie cautat. Intr-o lume in care structura familiei este in colaps, educatia este adesea impregnata de ideologie, iar societatea politica a ajuns sa fie periculos de polarizata, cele 12 Reguli de viata ofera un antidot: redescoperirea vechilor adevaruri si valori, care ne pot ajuta, in plina epoca relativista, sa ducem o viata mai buna, mai luminoasa, mai chibzuita.” (Ed. TREI)

 
 
Cum sa traiesti simplu si fericit cu copiii tai - Marion si Werner Tiki Kustenmacher
 
O carte sclipitoare dedicata parintilor, bestsellerul mondial Cum sa traiesti simplu si fericit cu copiii tai a venit deja in ajutorul a peste un milion de parinti din lumea intreaga. 
 
“Esti Parinte. Responsabil de necesitatile, de succesele sau insuccesele copilului tau. Viata ta este mai bogata din clipa in care acest copil exista, dar si mai complicata. Printr-o relationare corespunzatoare, poti contribui la modelarea pozitiva a puiului de om. Pentru asta insa ai nevoie de niste sfaturi, ca ecuatia existenta intre tine si el sa fie in echilibru. Pilonul central al unei vieti de familie fericite.
 
Cartea de fata abordeaza aspectele vietii de familie prin stabilitate si optimism. Sunt idei uimitoare pentru aplanarea situatiilor de criza, ca tu sa fii un parinte relaxat.
 
Werner Tiki Kustenmacher si sotia sa, Marion Kustenmacher iti arata cum sa eviti labirintul plin de capcanele perfectionismului sau ale ingrijorarii exagerate.
 
Invata cum sa consolidezi relatia intre tine si copilul tau, clarific-o si nu amesteca rolurile. Increderea este un factor esential in responsabilizarea sa, daca nu vrei sa ai dificultati mai tarziu. Intrebarea “La ce anume se pricepe oare copilul meu?” isi poate gasi raspunsul aplicand sfaturile pe care le poti gasi in aceasta lucrare. Pentru ca descoperirea unei aptitudini si cultivarea acesteia la timp conduc in viitor spre o profesie de succes. Un program foarte incarcat nu reprezinta neaparat garantia obtinerii unui adolescent apt pentru examenul cu viata”. Puteti achizitiona cartea aici >>>



 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cum sa traiesti simplu si fericitcele 100 reguli ale educarii copiluluifranta arta de a trai bine

Data aparitiei: 08 Martie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

7 carti de citit in pandemie daca lucrati de acasa Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]