Riscuri in institutii si angajatii nevaccinati

angajati nevaccinaticentre persoane varstniceangajati vaccin covid
Riscuri in institutii si angajatii nevaccinati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
 
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a transmis recent ca, in cazul in care un salariat din institutiile aflate in coordonarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) intra in contact cu persoane vulnerabile din centrele de protectie, cum ar fi persoane varstnice, copii si adulti cu dizabilitati, riscul asupra sanatatii persoanelor vulnerabile este foarte mare.
 
 
"Am facut astazi, din nou, un apel catre toti sefii de institutii centrale si teritoriale care se afla in coordonarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale pentru a-si indemna salariatii sa se vaccineze impotriva Covid-19 si sa insiste ca acest lucru sa se intample in numar cat mai mare, avand in vedere contextul pandemic in care ne aflam. (...) Totodata, am accentuat ca fiecare sef de institutie sa fie pe deplin constient ca, daca un angajat nevaccinat intra in contact cu persoane vulnerabile, riscul asupra sanatatii acestora este foarte mare", a precizat ministrul Muncii pe pagina sa de socializare.
 
Totodata, in opinia ministrului, este inacceptabil faptul ca sunt vaccinati doar 56% dintre angajatii centrelor rezidentiale pentru persoane varstnice, copii si adulti cu dizabilitati.
 
"Am transmis nevoia de a creste numarul angajatilor vaccinati la Casa de Pensii Publice, unde vin persoanele cele mai vulnerabile in fata acestui virus si unde circa 60% dintre angajati sunt vaccinati. Am transmis, de asemenea, ca este inacceptabil ca in centrele rezidentiale in care sunt ingrijiti varstnici, copii sau adulti cu dizabilitati sa avem 90% dintre beneficiari vaccinati fata de doar 56% dintre angajatii care sunt platiti din bani publici ca sa aiba grija de ei", a scris Raluca Turcan.
 
Totodata, ministrul a precizat ca a cerut conducerii acestor centre sa nu accepte abateri de la obligatia de purtare a mastii.
 
"De asemenea, am cerut tuturor sa intareasca masurile de protectie din institutii, sa asigure dezinfectant suficient si sa nu tolereze abateri, inclusiv de la obligatia de a purta masca. Vreau sa intelegem cu totii ca situatia este una foarte dificila, spitalele sunt efectiv blocate de numarul mare pacienti Covid, iar noi, ca angajati ai statului, care avem rolul de a servi cetatenii, avem si obligatia sa fim primii care dam dovada de responsabilitate", a precizat Raluca Turcan. 
 
In plus, ministrul Muncii a declarat ca vaccinarea reduce rata de transmitere a virusului, fiind totodata si singura solutie pentru oprirea pandemiei.
 
"Virulenta valului 4 nu poate fi comparata cu niciun val de pana acum si trebuie sa fim constienti ca fiecare dintre noi purtam o responsabilitate. Prin vaccinare ne protejam sanatatea si ii protejam si pe cei din jurul nostru. Vaccinarea reduce rata de transmitere si este singura solutie pentru a opri pandemia", a concluzionat ministrul.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajati nevaccinaticentre persoane varstniceangajati vaccin covid

Data aparitiei: 08 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Riscuri in institutii si angajatii nevaccinati Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]