Eliberare concediu medical in caz de carantina. Procedura daca suspectati o infectie cu Coronavirus

concediu carantinainfectie coronavirusindemnziatie pentru carantina
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Va prezentam cateva informatii utile privind eliberarea concediilor medicale in caz de carantina. Retineti ca, in scopul prevenirii imbolnavirilor, asiguratii pot beneficia de concediu si indemnizatie pentru carantina.
 
 Certificatul de concediu medical pentru carantina se elibereaza de medicul de familie, pe durata stabilita in certificatul eliberat de directiile de sanatate publica, in conformate cu recomandarile Ministerului Sanatatii.
 
Certificatele de concediu medical in caz de carantina se pot elibera si la o data ulterioara, pentru luna in curs sau luna anterioara. Durata concediilor pentru carantina nu diminueaza numarul zilelor de concediu medical acordate pentru celelalte afectiuni.
 
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru carantina reprezinta 75% din baza de calcul.

Cititi si SE POATE SUSPENDA CONTRACTUL DE MUNCA IN CAZ DE CARANTINA? RASPUNSUL ESTE DA, INSA IN ANUMITE CONDITII!
 
In cazul in care suspectati o infectie cu Coronavirus:
 
Daca prezentati unul din simptomele specifice infectiei cu Coronavirus, dar nu ati avut contact direct cu o persoana suspecta si nici nu ati calatorit in zonele de risc, ADRESATI-VA MEDICULUI DE FAMILIE. Acesta are competenta de a face o evaluare corecta, in urma careia va stabili conduita medicala adecvata.
 
Daca ati avut contact cu o persoana suspecta sau va intoarceti dintr-o tara in care s-au identificat cazuri de Coronavirus, apelati numarul de urgenta 112 sau Directia de Sanatate Publica din judetul in care va aflati. Evitati sa va deplasati la camerele de garda ale spitalelor pentru a nu risca transmiterea virusului, se arata in recomandarile facute de Clinica privata Medlife.
 
In acest moment exista doar un tratament simptomatic pentru aceasta viroza, motiv pentru care preventia este singura modalitate prin care ne putem apara de raspandirea acestui virus, transmite aceeasi sursa.
 
De asemenea, cand o persoana devine simptomatica si se prezinta la medic, obligatia acestuia, daca are o suspiciune de caz, este sa izoleze pacientul, sa ii aplice masca pe nas si gura, sa il trimita cu ambulanta la cel mai apropiat spital de boli infectioase.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediu carantinainfectie coronavirusindemnziatie pentru carantina

Data aparitiei: 12 Martie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Eliberare concediu medical in caz de carantina. Procedura daca suspectati o infectie cu Coronavirus Nota: 4.17 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]