Primele de Craciun si alte beneficii. Cati angajatori din Romania le ofera

prime de sarbatoribeneficii de craciuncadouri de craciun
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Un sondaj recent arata ca doar doi din zece angajatori vor acorda salariatilor beneficii de Craciun mai mari decat cele de anul trecut. Acelasi raport indica faptul ca sapte din zece angajatori nu vor majora deloc valoarea beneficiilor. Exista si situatii in care, la unul din zece angajatori, vor exista chiar salarii mai mici decat in anul precedent. 
 
Conform sondajului, aproape trei din zece angajatori vor oferi beneficii de Craciun de cel mult 150 de lei per angajat, iar la unul din zece valoarea beneficiilor ajunge pana la 300 de lei, informeaza Agerpres. 
 
"Prime de sarbatori cuprinse intre 300 si 500 de lei vor acorda aproape doua din zece companii si tot atatea sustin ca isi recompenseaza echipa in aceasta perioada cu beneficii a caror valoare este peste 500 de lei. Doar unul din zece angajatori afirma ca valoarea beneficiilor va depasi acest prag, iar ceilalti nu au putut preciza valoarea cumulata a tuturor beneficiilor acordate angajatilor", se arata in sondajul BestJobs efectuat in perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2019, pe un esantion de 235 companii mici, medii si mari din Romania, citat de aceeasi sursa. 
 
De asemenea, 46,6% dintre angajatorii care au raspuns sondajului amintit vor oferi prime in bani, insa exista si angajatori care ofera si alte beneficii: 27,4% vor acorda tichete cadou salariatilor cu ocazia Craciunului, iar 16% aleg sa-si rasplateasca echipa pentru munca depusa tot anul cu produse de sezon.
 
In plus, un procent de 17,8% se gandesc si la cei mici si le ofera cadouri inclusiv copiilor angajatilor. Totodata, raportul indica faptul ca 45% dintre respondenti vor organiza o petrecere pentru toti membrii echipei. Zile libere suplimentare cu ocazia sarbatorilor de iarna ca beneficiu pentru salariati vor acorda 8% dintre companii.
 
Pe de alta parte, 27,4% dintre angajatorii chestionati au afirmat ca acorda beneficii de Craciun tuturor angajatilor, indiferent daca firma e pe pierdere, in timp ce unii vor alege doar anumite departamente pe care sa le recompenseze. Alti 26% dintre respondenti sustin ca valoarea beneficiilor creste in linie cu profitabilitatea companiei. Ceea ce este valabil si invers, pentru ca 12,3% dintre angajatori afirma ca nu acorda niciun fel de prime sau cadouri de Craciun daca firma nu este profitabila sau ofera doar ceva simbolic.
 
Referitor la atmosfera de sarbatoare din companii, Agerpres citeaza acelasi studiu care arata ca "in peste jumatate (52%) dintre companiile chestionate se organizeaza Secret Santa, iar in aproape una din doua firme este impodobit un brad de Craciun. Circa 8% dintre respondenti declara ca vor organiza inclusiv ateliere tematice (decoratiuni, prajituri etc.)".

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
prime de sarbatoribeneficii de craciuncadouri de craciun

Data aparitiei: 19 Decembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Primele de Craciun si alte beneficii. Cati angajatori din Romania le ofera Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]