Studentii romani vor sa plece la studii in strainatate ca sa se faca economisti sau specialisti in marketing

09 Noiembrie 2010
09 Noiembrie 2010
studentitarguri educationale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel putin 7.000 de absolventi de liceu sau studenti si-au cautat un program de licenta sau de masterat in strainatate, in cadrul a doua targuri educationale care au avut loc in ultima luna, iar cei mai multi sunt interesati mai ales de programele cu specializare in afaceri si management, marketing sau comunicare.

Studentii romani vor sa-si continue studiile de masterat in strainatate pentru ca nu reusesc sa se angajaze, odata ce rata somajului in randul absolventilor a crescut semnificativ in ultimul an, in prezent existand aproape 53.000 de someri cu facultate.

Am terminat facultatea in acest an si as vrea sa ma orientez spre un master in afara. Mi-am luat un an liber ca sa am timp sa studiez cu atentie programele de master din alte tari.

Ofertele sunt bune si calitatea invatamantului din Franta sau din Marea Britanie, de exemplu, este net superioara fata de cea din Romania. In plus, studiile in strainatate ofera sansa de a lucra pe un salariu mai bun si mai multe oportunitati de a avansa", a spus Alexandra Velicu, studenta la Facultatea de Litere, care a participat la finele saptamanii trecute la targul educational " World Educational Fair 2010", organizat de Integral Programe Educationale, o companie care ofera servicii legate de programele de studiu in strainatate.

Anual, 5.000 de romani pleaca la studii in strainatate, potrivit statisticilor Ministerului Educatiei si este posibil ca numarul acestora sa creasca, odata ce interesul tinerilor pentru joburi in strainatate este mai mare.

Cele mai ieftine trec de 1.700 de euro pe an

Potrivit organizatorilor, specializarile din domeniul ingineriei sunt de interes pentru 16% din cei 1.200 de studenti inregistrati online pana in prima zi a targului, in timp ce peste 37% dintre acestia cauta un program specializat pe economie, marketing, design, comunicare, mass-media sau stiinte politice.

Cu exceptia Danemarcei, unde nu exista taxa de scolarizare la universitatile de stat pentru studentii straini care provin din statele membre ale Uniunii Europene, printre cele mai ieftine programe educationale se afla in Olanda sau in Franta.

Spre exemplu, taxa de scolarizare la Universitatea Groningen din Olanda pentru programul de licenta este de 1.720 de euro pe an, in timp ce costurile unui master sau MBA pot ajunge pana la 13.700 de euro pe an. In Franta, in cadrul Universitatii La Rochelle Business School, un an de studiu poate ajunge si pana la 7.000 de euro.

In Danemarca, cursurile sunt finantate de guvernul danez, care suporta un cost de 10.000 de euro pe an pentru fiecare student.

"Mi-as dori sa urmez cursurile unei facultati din afara deoarece au un sistem de invatamant foarte interactiv, iar accentul cade foarte mult pe practica. Şi la noi sunt foarte multe oferte la facultati, dar cred ca am mai multe sanse sa ma angajez intr-un loc de munca bine platit urmand cursurile unei facultati prestigioase din afara", spune Eugenia Cristea, eleva in cadrul liceului Mihail Sadoveanu din Capitala.

Sursa zf.ro

 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie la intocmirea DOSARELOR DE PERSONAL ale salariatilor!


Neprezentarea dosarului sau lipsa documentelor sunt vizate de ITM!

1. Ce este, asadar, acest dosar?
2. Ce documente trebuie sa cuprinda?
3. De ce sunt inspectorii ITM atat de interesati de el?
4. Cum va protejati de amenzile foarte dure?

Raspunsurile in ghidul practic: Dosarul personal al salariatului »

Explicatii, lamuriri si raspunsuri profesioniste oferite pe loc! Rezerva aici >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]