Sporul pentru conditii vatamatoare si periculoase va fi 25 la suta din salariul minim brut

Isabela Alexe
Isabela Alexe
20 Decembrie 2019
20 Decembrie 2019
Isabela Alexe
Isabela Alexe
spor conditii vatamatoarespor periculozitatespor conditii periculoase
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Seful Cancelariei premierului, Ionel Danca, a declarat ca sporul pentru conditii vatamatoare si periculoase va fi acelasi pentru toti angajatii din sistemul public si va fi in cuantum de 25% din salariul de baza minim brut pe tara.
 
"O alta serie de prevederi au fost incluse in proiectul de lege privind modificarea OUG 114 si pentru completarea si modificarea unor acte normative ca urmare a noii strategii fiscal-bugetare aprobate de Guvern. Regimul detasarilor a fost reglementat prin acest proiect de lege, astfel incat nu vor mai fi permise detasarile din sectorul privat in institutiile publice. Detasarile se vor putea face doar cu personal angajat in institutii si autoritati publice. De asemenea, a fost regandit modul de alocare a sporului pentru conditii periculoase si conditii vatamatoare, personalul salarizat poate primi un spor de 25% din salariul de baza minim brut pe tara", a precizat Danca intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.
 
Se doreste astfel, conform aceleiasi surse, eliminarea discriminarilor produse in mod artificial intre diferite categorii de angajati expusi in aceeasi masura conditiilor de munca periculoase sau vatamatoare.
 
"In aceleasi conditii de munca periculoase sau vatamatoare angajatii trebuie sa beneficieze de acelasi spor care are o raportare la salariul minim brut pe tara, nu se mai raporteaza la cuantumul salariului de baza al angajatului, ci este un procent fix din salariul minim brut pe tara", a precizat Seful Cancelariei, citat de Agerpres. 
 
O alta masura din acest proiect, aminteste sursa citata, o reprezinta inghetarea in 2020, la nivelul aferent lunii decembrie 2019, a indemnizatiilor pentru functiile de demnitate publica si functiile asimilate.
 
"Indemnizatia de hrana si indemnizatia de merit se pastreaza la nivelul anului 2019. Beneficiarii dreptului de pensie pentru limita de varsta sau pentru pensie anticipata, atat din sistemul public de pensii, cat si din alte sisteme reglementate prin legi specifice, nu vor putea cumula pensia cu veniturile realizate in cadrul institutiilor publice, indiferent de modul de finantare si subordonare al autoritatilor si institutiilor publice in care sunt angajati cu contract de munca. Prevederile legate de cumulul pensiilor cu salariul nu se aplica pentru persoanele care au durata mandatului stabilita prin Constitutie", a explicat Danca. 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]