Reducerea domeniilor in care pot fi angajati zilierii? Ingreunarea accesului pe piata muncii a persoanelor necalificate

domenii zilieri 2019reducere domenii angajare zilieriordonanta de urgenta masuri fiscale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se pare ca Ordonanta de Urgenta aflata in dezbatere publica pe site-ul MFP ar elimina dreptul la munca ziliera in domenii precum hoteluri si facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata, domenii care sunt sezoniere.

Intr-un comunicat al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), citat de Agerpres se arata ca reducerea domeniilor in care aceste persoane necalificate pot muncii ar fi o adevarata problema, in special ca zilierii pot intampina greutati atunci cand vine vorba despre gasirea unul loc de munca stabil.

De la 26 domenii in care pot activa s-ar putea ajunge la 6:

"Proiectul de OUG este caracterizat printr-o modificare ampla in foarte multe domenii alte vietii sociale si economice, fiind discutabil daca printr-o OUG se pot modifica practic 45 de acte normative", au adaugat reprezentantii CNIPMMR.

Iar problema va deveni una reala, in contextul in care, daca ordonanta va fi adoptata in forma actuala va destabiliza o categorie de persoane vulnerabile, in ceea ce priveste integrarea pe piata muncii.


OUG privind masurile fiscal-bugetare: participantii la fondurile de pensii au PIERDUT 300 de milioane de euro. Pilonul II ar putea fi distrus in 2019!


Se pare ca Guvernul este pus pe fapte mari, in contextul in care discutam despre taxa pe lacomie, neplata orelor suplimentare in cazul bugetarilor, plafonarea pretului gazelor naturale precum si multe altele.

Reactiile nu au intarziat sa apara, in contextul in care Bursa s-a prabusit in cursul zilei de 19 decembrie, inregistrand una dintre cele mai negre zile din istorie. Piata bursiera s-a diminuat cu 12%, afectand serios si fondurile de pensii declara Adela Jansen, coordonatorul CDR (Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei)...citeste mai multe despre ordonanta de urgenta aici >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
domenii zilieri 2019reducere domenii angajare zilieriordonanta de urgenta masuri fiscale

Data aparitiei: 21 Decembrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Reducerea domeniilor in care pot fi angajati zilierii? Ingreunarea accesului pe piata muncii a persoanelor necalificate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]