Tarile care controleaza intreprinderi si multinationale in Romania

Isabela Alexe
Isabela Alexe
07 Mai 2019
07 Mai 2019
Isabela Alexe
Isabela Alexe
intreprinderi straine romaniacompanii romaniamultinationale romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform celor mai recente sondaje, se pare ca Germania, Franta si Italia ocupa primele trei locuri in topul tarilor care controlau, in 2017, subgrupuri de intreprinderi din Romania.

Din numarul total al multinationalelor controlate din strainatate, 13.195 sunt grupuri controlate de persoane juridice straine, iar 62.507 sunt grupuri controlate de persoane fizice straine, anunta Institutul National de Statistica (INS).

Asa se face ca in Romania, in anul 2017, au fost identificate 80.905 grupuri de intreprinderi, din care 4.910 grupuri de intreprinderi rezidente (6% din total) si 75.995 grupuri de intreprinderi multinationale (293 controlate din interior, respectiv 75.702 controlate din strainatate).

35% din totalul acestor grupuri de intreprinderi activau in comert, iar in constructii si industria prelucratoare isi desfasurau activitatea 11% dintre companii, activitati stiintifice si tehnice derulau 9% din totalul grupurilor de intreprinderi, iar in tranzactii imobiliare - 8%.

Cele mai multe din subgrupurile de intreprinderi din Romania sunt controlate din Germania, Franta si Italia, in ceea ce priveste ponderea numarului de salariati.

Procentual, subgrupurile de intreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice din Germania reprezinta 16,9% din total, urmate de cele controlate din Franta (11,7%) si Italia (9,5%), mai precizeaza Agerpres.


Noi drepturi si reguli de INFORMARE a lucratorilor cu privire la conditiile de munca. UE doreste cresterea transparentei si predictibilitatii


Vesti bune pentru lucratorii europeni, in contextul in care Uniunea Europeana (UE) face eforturi considerabile pentru a proteja si sustine drepturile salariatilor.

Presedintia Romaniei la Consiliul UE si Parlamentul European au ajuns la un acord provizoriu privind directiva care vizeaza cresterea transparentei si predictibilitatii conditiilor de munca in UE...citeste mai multe despre lucratorii din UE aici >>>





NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]