CRIZA fortei de munca continua! Din ce tara va fi adusa forta de munca

criza fortei de munca 2018forta de munca vietnamaducere forta de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ca Romania se confrunta cu o reala criza a fortei de munca nu mai este un secret pentru niciun angajator, iar pentru a atenua efectele nefaste ale acestui fenomen, statul roman recurge la varii metode.

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, a semnat in data de 28.11.2018 un Memorandum de colaborare in domeniile muncii si protectiei sociale cu Dao Ngoc Dung, ministrul Muncii, Invalizilor si Afacerilor Sociale din Republica Socialista Vietnam.

Intelegerea de colaborare dintre cele doua state a fost parafata in conditiile in care Romania traverseaza o criza acuta a fortei de munca, iar Republica Vietnam are o populatie de 94 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ 60 de milioane sunt persoane apte de munca.

“Va garantez ca drepturile lucratorilor extra-comunitari, printre care se numara, evident, si cetatenii vietnamezi, au fost, sunt si vor fi respectate in Romania in aceleasi conditii in care sunt si cele ale angajatilor romani. Legislatia romaneasca nu face discriminare intre angajati, lucratorii vietnamezi au aceleasi drepturi ca si cei romani in tara noastra”, i-a transmis ministrul Marius Budai omologului sau Dao Ngoc Dung, conform mmuncii.ro.

“Pe teritoriul Romaniei lucreaza, in prezent, aproximativ 3.000 de cetateni vietnamezi, care se declara multumiti atat de conditiile de munca, cat si de salariile primite”, a dat asigurari ministrul vietnamez al Muncii, Invalizilor si Afacerilor Sociale.


Cetatenii vietnamezi lucreaza in Romania in constructii, industrie, agricultura si turism.

Memorandumul a fost incheiat in conditiile in care mediul de afaceri din Romania reclama un deficit de un milion de angajati pe piata fortei de munca.


Criza FORTEI de munca. In ce oras din Romania angajatorii au apelat la muncitori din India


Despre criza fortei de munca din Romania am mai discutat, iar cum in unele domenii aceasta se adanceste de la o luna la alta, se pare ca unii angajatori au inceput sa apeleze la forta de munca din tari mai putin dezvoltate, cum ar fi India.


Asa se face ca mai multe firme mari din...mai multe despre criza fortei de munca aici >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
criza fortei de munca 2018forta de munca vietnamaducere forta de munca

Data aparitiei: 29 Noiembrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CRIZA fortei de munca continua! Din ce tara va fi adusa forta de munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]