Conform Eurostat, numarul angajatilor in cadrul UE si zona euro a crescut in primul trimestru al acestui an, Romania ocupand primul loc in topul cresterilor.
Tarile care au inregistrat cele mai mari cresteri sunt: Romania (1,9%), Malta (1,3%), Portugalia, Luxemburg si Croatia (toate cu 1%).
A fost inregistrata o singura scadere a numarului de angajati, in Estonia, in timp ce numarul de angajati a ramas stabil in Bulgaria si Lituania, a mai precizat ANOFM.
Se estimeaza ca in statele Uniunii Europene era in primul trimestru din 2018 un numar record de angajati: 237,9 de milioane, din care 157,2 milioane in zona euro.
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
40 Modele de Regulament Intern
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Angajatii din Romania au devenit o resursa rara si valoroasa pentru angajatori, forta de munca fiind in criza inca de anul trecut.
Criza fortei de munca ii obliga pe angajatori sa retina salariatii valorosi in companie
Conform unui studiu intocmit de Manpower, tara noastra este pe locul al treilea, intr-un top care clasifica deficitul de forta de munca, aflandu-se pe locul al treilea, dupa Taiwan si Japonia. Ce reprezinta acest lucru? Un cartonas rosu pentru angajati, care trebuie sa ofere conditii de munca si salarii mai mari decat in prezent, daca isi doresc sa reduca deficitul de personal si sa stopeze criza fortei de munca >>>