Modificare legislativa: Dispozitii generale de aparare impotriva incendiilor la ateliere si spatii de intretinere si reparatii

01 Octombrie 2010
01 Octombrie 2010
apararea impotriva incendiilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 663 din data de 28 septembrie 2010 a fost publicat Ordinul Ministrului Administratiei si Internelor nr. 211/2010 pentru aprobarea Dispozitiilor generale de aparare impotriva incendiilor la ateliere si spatii de intretinere si reparatii.

Ordinul aproba Dispozitiile generale de aparare impotriva incendiilor la ateliere si spatii de intretinere si reparatii, acestea urmand a intra vigoare la data de 28.10.2010.

Prevederile dispozitiilor generale se aplica pe teritoriul Romaniei, pe intreaga perioada de exploatare a atelierelor si spatiilor de intretinere si reparatii, indiferent de titularul dreptului de proprietate.

Prin ateliere si spatii de intretinere si reparatii, se intelege acele locuri, zone, incaperi independente sau in cadrul altor constructii, inclusiv ateliere mobile, amenajate si dotate cu utilaje si aparate necesare desfasurarii activitatii pentru care au fost destinate.

Potrivit actului normativ, conducatorul institutiei/operatorului economic la nivelul careia/caruia exista ateliere si spatii de intretinere si reparatii, prin persoana desemnata de acesta are urmatoarele obligatii principale sub aspectul apararii impotriva incendiilor:
- stabileste, prin dispozitii scrise, responsabilitatile si modul de organizare in unitatea pe care o administreaza si le aduce la cunostinta salariatilor;
- solicita, dupa caz, elaborarea documentatiei tehnice si includerea in aceasta a masurilor de aparare impotriva incendiilor;
- obtine autorizatiile necesare pentru desfasurarea activitatilor conform legii;
- asigura incadrarea personalului cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor;
- asigura desfasurarea controalelor de aparare impotriva incendiilor organizate de catre inspectoratele pentru situatii de urgenta judetene/al municipiului Bucuresti sau de catre personalul prevazut de lege;
- ia masuri pentru remedierea deficientelor constatate, in conditiile legii;
- asigura echiparea si dotarea cu mijloace tehnice de aparare impotriva incendiilor, prevazute in documentatia tehnica sau de prezentele dispozitii generale.

Ordinul cuprinde reguli si masuri de prevenire a incendiilor comune pentru ateliere si spatii de intretinere si reparatii, dar si prevederi specifice pentru: atelierele pentru prelucrarea lemnului, atelierele de prelucrari mecanice si de tinichigerie, atelierele de vulcanizare si de prelucrare a cauciucului, atelierele de vopsitorie si finisaj, atelierele de intretinere si reparatii auto, atelierele pentru acoperiri metalice si slefuit, atelierele electrice si de bobinaj, atelierele pentru sudarea si taierea metalelor, atelierele de tapiterie, atelierele de croitorie, atelierele de cizmarie, atelierele de spalatorie-vopsitorie.

Ordinul mai cuprinde si prevederi referitoare la mijloacele de prima interventie, precizand ca prima interventie este asigurata cu stingatoare portative/mobile adecvate riscului de incendiu local, amplasate vizibil, usor accesibile, de regula in apropierea cailor de acces/evacuare.

De asemenea, ordinul mentioneaza ca spatiile destinate atelierelor de intretinere si reparatii se doteaza cu mijloace tehnice de aparare impotriva incendiilor, conform proiectelor tehnice, prevederilor normelor de dotare si reglementarilor tehnice de specialitate in vigoare.

Constructiile in care functioneaza ateliere de intretinere si reparatii se doteaza cu cel putin un stingator de incendiu portativ la o suprafata de 100 m2, dar minimum doua stingatoare pe nivel si nu mai putin de un stingator pe incapere.
NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]