Aceasta este concluzia unui studiu de la Universitatea Manchester din Marea Britanie. Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au monitorizat mai bine de o mie de participanti.
Asa se face ca acestia sunt mai afectati de astfel de locuri de munca, decat in momentul in care sunt someri. Este vorba in special despre persoanele care sunt angajate in posturi in care au salarii mici, dar stresul este mare.
Studiul s-a desfasurat pe perioada a mai multi ani si au fost analizati oameni someri cu varste cuprinse intre 35 si 75 de ani. A fost studiata starea lor de sanatate si stresul la care erau supusi in perioada in care erau someri. Cei care s-au angajat nu au avut parte de rezultate mai bune. In mod surprinzator, majoritatea erau mai stresati decat inainte de a se angaja.
Desigur ca este vorba despre acele joburi care implica un grad ridicat de stres. Cu totul altfel au stat lucrurile pentru cei care si-au gasit un loc de munca satisfacator. Acestia au inceput sa aiba o stare mai buna de sanatate, iar stresul s-a diminuat considerabil.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca un loc de munca placut este mult mai benefic pentru oameni. Atfel, acestia risca sa se imbolnaveasca si sa se confrunte cu stres cronic.
Legis Plus Legislatia Muncii
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Norme SSM: munca pe scaun si stresul fizic, cum trebuie prevenit
In cazul prevenirii efectelor muncii stand pe scaun am pune un accent deosebit pe lucrator, intrucat apreciem ca acesta este cel mai important factor in rezolvarea problemei.
Legea nr. 319/2006 precizeaza ca angajatorul are obligatia sa implementeze masuri pe baza urmatoarelor principii generale de prevenire...citeste mai multe aici >>>