Joburile care nu aduc satisfactie angajatilor, mai nocive decat somajul

Mara Dobrin
Mara Dobrin
17 August 2017
17 August 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
stres locul de muncanorme ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se pare ca acei oameni care sunt prinsi in cadrul unor locuri de munca nemultumitoare se pot confrunta cu probleme serioase, atunci cand vine vorba de stresul acumulat.

Aceasta este concluzia unui studiu de la Universitatea Manchester din Marea Britanie. Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au monitorizat mai bine de o mie de participanti.

Asa se face ca acestia sunt mai afectati de astfel de locuri de munca, decat in momentul in care sunt someri. Este vorba in special despre persoanele care sunt angajate in posturi in care au salarii mici, dar stresul este mare.

Studiul s-a desfasurat pe perioada a mai multi ani si au fost analizati oameni someri cu varste cuprinse intre 35 si 75 de ani. A fost studiata starea lor de sanatate si stresul la care erau supusi in perioada in care erau someri. Cei care s-au angajat nu au avut parte de rezultate mai bune. In mod surprinzator, majoritatea erau mai stresati decat inainte de a se angaja.

Desigur ca este vorba despre acele joburi care implica un grad ridicat de stres. Cu totul altfel au stat lucrurile pentru cei care si-au gasit un loc de munca satisfacator. Acestia au inceput sa aiba o stare mai buna de sanatate, iar stresul s-a diminuat considerabil.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca un loc de munca placut este mult mai benefic pentru oameni. Atfel, acestia risca sa se imbolnaveasca si sa se confrunte cu stres cronic.


 Norme SSM: munca pe scaun si stresul fizic, cum trebuie prevenit


In cazul prevenirii efectelor muncii stand pe scaun am pune un accent deosebit pe lucrator, intrucat apreciem ca acesta este cel mai important factor in rezolvarea problemei.

Legea nr. 319/2006 precizeaza ca angajatorul are obligatia sa implementeze masuri pe baza urmatoarelor principii generale de prevenire...citeste mai multe aici >>>




NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]