“In urma acestui episod extrem de neplacut, m-am hotarat sa actionez”, mi-a zis, inca suparat fiind. Cum a actionat? Cautand materiale in care sa poata avea incredere. Si pe care sa le poata consulta ori de cate ori vreun aspect din legislatie este neclar.
Nu i-a fost usor sa gaseasca o lucrare cu suficiente spete analizate si situatii explicate pe larg. Dar cine cauta, gaseste!
A spus ca imi recomanda din tot sufletul lucrarea Esential pentru HR: 101 cazuri practice pentru a evita litigiile de munca. Iar eu simt sa v-o recomand si dvs. mai departe. (...detalii aici>>)
Ce va ofera lucrarea?
Exemple de situatii sensibile intalnite in practica. Mai exact 101 situatii explicate pe larg, cu lux de amanunte, cu temeiuri legale si cu argumente imbatabile.
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Portal Codul Muncii
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Autoarea lucrarii este un specialist cu mii de spete in palmares. Poate cel mai important aspect este ca stie cum lucreaza instantele de judecata si va poate oferi informatii care va scutesc din start de greseli costisitoare.
Mai exact, Dna Raluca Dimitriu este profesor universitar, doctor in drept, formator al judecatorilor specializati in litigii de munca in cadrul Institutului National al Magistraturii. Folosindu-se de experienta ei, a selectat pentru dvs. 101 de situatii extrem de sugestive, dupa un criteriu simplu: frecventa cu care ele sunt intalnite in tribunalele specializate pe litigii de munca. (...detalii aici>>)
Sa luam drept exemplu o situatie concreta. Sa spunem ca in timpul unei cercetarii prealabile a unei abateri disciplinare, apar indicii cum ca angajatul a mai savarsit si alte abateri decat cele pentru care este cercetat. Tentatia angajatorului este aceea de a continua investigatia, pentru a cerceta si noile aspecte aparute. Dar nu trebuie procedat asa! Dimpotriva, in acest caz, trebuie oprita cercetarea prealabila si trebuie emisa o noua convocare, in care salariatului sa i se comunice noile abateri de care este acuzat. (...detalii aici>>)
De asemenea, noutatile legislative sunt explicate in mod detaliat. De exemplu, situatia in care un angajat adopta un copil, pentru care a fost introdus un nou tip de concediu. Este vorba despre concediul de acomodare. Potrivit Legii 57/2016, la art. 51 din Codul muncii, care priveste suspendarea contractului individual de munca din initiativa salariatului se va mai adauga un nou caz, anume concediul de acomodare.
Angajatorul este obligat sa acorde acest concediu, fiind altfel pasibil de amenda de 1.000 lei la 2.500 lei. Toate detaliile, impreuna cu alte informatii utile, le gasiti in lucrarea Esential pentru HR: 101 cazuri practice pentru a evita litigiile de munca. (...detalii aici>>)
Desigur, atunci cand am aflat despre lucrare, am dorit sa citim si parerile altor manageri HR, care o foloseau deja. Aceasta este una dintre declaratii:
„Simplul fapt ca aceasta lucrare este realizata de dna Dimitriu m-a convins sa o comand instantaneu. O cunosc pe dna Dimitriu de la seminariile pe legislatia muncii, este un profesionist desavarsit, vorbeste extrem de clar si elocvent, este o placere sa o ascult. Mi s-a intamplat frecvent ca, urmarind discursurile dansei, sa descopar aspecte foarte importante, la care nu ma gandisem. Cele 101 de spete pe care le-a selectat sunt extraordinar de utile pentru un manager HR!”
Narcis Muntean, Bucuresti
Articolele din lege au interpretari si efecte pe care de multe ori este dificil sa le banuiti. Dar nu este nevoie sa investiti in cursuri costisitoare sau in alte materiale necuprinzatoare. Tot ce va trebuie este o lucrare detaliata, care sa prezinte spete concrete. Veti avea doar de castigat!
Descoperiti aici toate avantajele ofertei >>