Legea salarizarii unitare: deficitul bugetar ar putea sari de 5,7%

Mara Dobrin
Mara Dobrin
12 Aprilie 2017
12 Aprilie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
legea salarizarii unitare 2017deficit bugetar legea salarizariimajorare salarii 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea salarizarii unitare a produs multa valva in ultima vreme, iar Partidul Social Democrat (PSD) a publicat online proiectul, care este mai mult decat ambitios si ridica multe semne de intrebare.

Buget de 32 de miliarde pentru majorile salariale, asumati in programul de guvernare

Intrebata de un reporter Mediafax cum vor putea fi suportate de stat toate aceste majorari, ministrul muncii a raspuns ca bugetul a fost deja discutat, iar ministerul Finantelor sustine aceasta suma. Este vorba despre 32 de miliarde de lei, care vor fi alocati in acest sens. Olguta Vasilescu a mentionat ca totul este "suportabil pentru bugetul de stat."

...citeste mai multe despre ce a declarat ministrul muncii aici >>>

In acest sens, Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, a declarat, pentru Mediafax, ca impactul bugetar al legii salarizarii va ajunge la 50-60 de miliarde de lei, adica dublu fata de cel prezentat de guvern. In acest context, deficitul bugetar ar putea sari la 5,7% din PIB, in 2018.

"Din primele estimari rezulta ca impactul legii salarizarii este mult mai mare decat s-a comunicat de guvern. Ce ni s-a spus pana acum era un impact de circa 30 de miliarde, cumulat in patru ani. Din ce se vede acum, impactul este aproape dublu, in jur de 50-60 de miliarde. In acest moment, nu avem toate informatiile pentru o estimare exacta. Iar, in 2018, impactul este foarte mare. In ce priveste salariile medicilor si asistentelor medicale, toata cresterea este realizata anul viitor, o crestere de aproape 150% in anumite cazuri. La educatie cresterea este de 50% fata de 2017 si 25% la celelalte categorii sociale din sectorul public. De la 1 ianuarie 2018, ar fi o crestere pentru toti bugetarii, in medie de 40-50% fata de 2017. Impactul bugetar pe 2018 ar putea ajunge la circa 25 de miliarde, adica 1,8% din PIB impact net", a precizat Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal.


Presedintele a mai declarat ca nu stie care ar putea fi masurile de compensare pentru reducerea deficitului bugetar, care se preconizeaza.

"Cifrele graiesc de la sine. Peste orice imaginatie. In conditiile in care estimarile Comisiei Europene aratau in 2018 un deficit de 3,9% fara cresteri de salarii, mai adaugam 1,8% din PIB doar din legea salarizarii. Ce masuri de compensare sa gasesti si de unde sa acoperi asa ceva?", a concluzionat Dumitru.


Sursa: Mediafax




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]