Norme de protectie pentru lucratorul transfrontalier. Ce trebuie sa stie angajatorii

lucrator transfrontalierssm angajatorissm lucrator transfrontalier
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Atunci cand vine vorba de normele destinate sanatatii si securitatii in munca, orice angajator ar trebui sa fie la curent cu orice modificare aparuta, la fel si salariatii, in special cei care lucreaza in conditii considerate periculoase.


Protectia lucratorului transfrontalier


In primul rand, orice companie angajatoare ar trebui sa stie ca lucratorul transfrontalier este acela pe care angajatorul roman l-a detasat de pe teritoriul Romaniei pentru a fi trimis sa lucreze pentru o perioada de timp pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.


In ceea ce priveste contractele bilaterale incheiate de angajatorii romani cu parteneri straini, in vederea efectuarii de lucrari cu personal roman pe teritoriul altor tari, acestea vor cuprinde clauze privind securitatea si sanatatea in munca. Desigur, instruirea generala se face de angajator sau de catre agentul de munca temporara, iar starea de sanatate a lucratorului va fi verificata tot de catre compania angajatoare, chiar in momentul angajarii.


In cazul producerii unui eveniment pe teritoriul tarii unde lucreaza personal roman, acesta se va comunica imediat angajatorului roman, care va transmite inspectoratului teritorial de munca pe raza caruia isi au sediul social, cat si misiunii diplomatice din tara respectiva.
 

Cercetarile evenimentelor vor fi realizate de catre angajatori, in cazul in care muncitorii se afla in incapacitatea temporara de munca. In situatia decesului sau a invaliditatatii victimelor, cercetarile vor fi desfasurate de inspectoratul teritorial de munca pentru accidentele colective.



ATENTIE:
Incepand cu 1 iulie., anul curent, Legea Macron, prin care agentul de control urmareste daca angajatorul unui lucrator detasat pe teritoriul sau respecta salariul minim din Franta, repausul saptamanal si respectarea conditiilor de munca, respectiv cazare.
 
Si Germania a adoptat Legea MiLog, la 1 ianuarie 2015, iar autoritatile vamale sunt responsabile de verificarea respectarii salariului minim de 8,50 Euro pe ora.

De curand, controalele privind respectarea salariului minim si a conditiilor de munca pentru lucratori s-au intensificat in tari precum: Franta, Belgia si Germania.

Mai multe detalii despre lucratorii transfrontalieri poti citi pe PortalSSM


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
lucrator transfrontalierssm angajatorissm lucrator transfrontalier

Data aparitiei: 17 Octombrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Norme de protectie pentru lucratorul transfrontalier. Ce trebuie sa stie angajatorii Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]