Scutirea de la plata impozitului pentru programatori in 2016

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
01 Martie 2016
01 Martie 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
Scutirea de la plata impozituluiScutirea de la plata impozitului pentru programatoriprogramatori 2016impozit programatori 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Si anul acesta, Noul Cod Fiscal pastreaza scutirea de la plata impozitului pe venit pentru persoanele fizice care obtin venituri din salarii ca urmare a desfasurarii de activitati de creare de programe pentru calculator, precizeaza Consultantul Fiscal Dani Cucu, pentru PortalContabilitate.ro.

In mod concret, Ordinul 217/4.172/1.348/835/2015 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator care aproba incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator in scopul acordarii scutirii de la plata impozitului pe veniturile din salarii conform Codului fiscal in vigoare pentru anul 2015 exclude din sfera conditiilor care trebuie indeplinite cumulativ absolvirea unei anumite specializari extinzand astfel posibilitatea acordarii acestei facilitati tuturor salariatilor care detin o diploma acordata dupa finalizarea unei forme de invatamant superior de lunga durata sau detin o diploma acordata dupa finalizarea ciclului I de studii universitare de licenta, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata.

Asadar, trebuie sa discutam despre prestarea efectiva a uneia dintre activitatile enumerate in anexa la ordin, precum:

- administrator baze de date
- analist
- inginer de sistem in informatica sau software
- manager de proiect informativ
- programator sau proiectant de sisteme informative.

Potrivit art. 1 alin. (1) lit. c) din acest ordin, salariatii vor fi scutiti de impozit pe veniturile din salarii, in conditiile in care detin o diploma acordata dupa finalizarea unei forme de invatamant superior de lunga durata sau detin o diploma acordata dupa finalizarea ciclului I de studii universitare de licenta, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata, si presteaza efectiv una dintre activitatile prevazute in anexa la ordin.

Raspuns oferit de Consultantul Fiscal Dani Cucu, pentru PortalContabilitate.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]