Sfatul specialistului: Munca in conditii de izolare

Munca in conditii de izolarenCentrul Canadian pentru Sanatate si Securitate in MuncaSanatate si Securitate in Munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In general, majoritatea literaturii de specialitate se refera la notiunea de munca in conditii de izolare ca fiind desfasurarea activitatii de catre un lucrator singur, fara supraveghere, ajutorul direct si oportun, in caz de necesitate, nefiind posibil.

Abordarile diferitelor institutii internationale care desfasoara studii referitoare la munca in conditii de izolare variaza in functie de anumite aspecte punctuale ale definitiei generale. Este important, insa sa fie luate in considerare toate situatiile. Munca in izolare include toti angajatii care se afla sau se deplaseaza, pentru o perioada de timp, intr-un loc unde nu au contact direct cu alti colegi.

De exemplu, lucratorul din domeniul energetic sau al constructiilor care lucreaza intr-un loc in care nu poate fi vazut de colegi, consilierul de vanzari care se deplaseaza la sediul clienților, agentul dintr-un post de paza etc.sunt considerați lucratori “singuri”.

Alte definitii se refera la:
 - Angajatul singur/izolat - un angajat care este singur in orice zona in care isi desfasoara activitatea, respectiv
 - Zona izolata- zona retrasa sau zona care se afla la mare distanta de infrastructura necesara in caz de urgenta.

Conform unei definitii a Institutul National de Cercetari in domeniul Securitatii din Franta, notiunea de munca in conditii de izolare, se refera la indivizi care lucreaza singuri (izolati), dar si la grupuri de persoane, izolate de structura lor de apartenenta, datorita unor aspecte de ordin geografic, de exemplu.
Specialistii francezi aduc in discutie atat aspectele referitoare la munca individului de unul singur, cat si cele de ordin spatial, respectiv al distantei fata de structura de baza a angajatului/angajatilor.

Expertii britanici de la Directia de Sanatate si Securitate in Munca - UK considera ca un angajat lucreaza in conditii de izolare atunci cand, lucreaza singur, fara o proxima sau directa supraveghere.

Centrul Canadian pentru Sanatate si Securitate in Munca considera ca o persoana lucreaza in conditii de izolare cand este singura la locul de munca atunci, nu poate fi vazuta sau auzita de alta persoana si  nu se asteapta sa fie vizitata de cineva.

Lipsa asistentei se refera la faptul ca persoanele care pot sa ofere asistenta angajatului sunt foarte departe sau nu au contact vizual direct cu angajatul.

De asemenea, o persoana poate lucra singura intr-o arie metropolitana, in functie de ora, locatia sau natura activitatii acesteia. De exemplu, un angajat este, izolat” atunci cand: ... continuarea pe PortalSSM.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Munca in conditii de izolarenCentrul Canadian pentru Sanatate si Securitate in MuncaSanatate si Securitate in Munca

Data aparitiei: 18 Februarie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Sfatul specialistului: Munca in conditii de izolare Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]