Atentie: Dobanzile la credite sunt de opt ori mai mari decat cele pentru depozite!

17 Martie 2010
17 Martie 2010
credite
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai scump credit de nevoi personale in euro are o dobanda de 28,1%, iar in lei, de 31% pe an. Pentru depozitele in euro bancile ofera maxim 3% pe an, iar pentru cele in lei, maxim 7%.

Romanul la ananghie este numai bun de stors. Asa gandesc multi bancheri care ii taxeaza pe clienti cu dobanzi astronomice de aproape 30% pe an, la creditele in euro! Este vorba de imprumuturile de nevoi personale, tocmai acelea la care romanii apeleaza atunci cand au cheltuieli urgente.

Cele mai ieftine credite de nevoi personale in euro au o dobanda de 17% pe an. Adica, atunci cand iei un credit de 3.000 de euro pe o perioada de 5 ani, suma data inapoi este de 4.280 de euro.  Exista mai multe banci mari care percep dobanzi ce ajung chiar si la 28,1%, recordul pietei. Suma pe care o veti da inapoi la acest credit este de 5.200 euro, la finalul celor 5 ani in care veti plati ratele.

Bancile percep dobanzi uriase, de 24 - 25% pe an, si la creditele de nevoi personale in lei. Trei banci percep chiar o dobanda de 31% pe an, ceea ce inseamna ca pentru un credit de 12.000 de lei la finalul celor 5 ani de plata veti fi dat bancii inapoi aproape dublu, adica 21.900 de lei.

La depozite, in schimb, bancile va vor da o dobanda de numai 3% pe an pentru depozitele in euro, de 8 ori mai mica decat cea pe care o incaseaza atunci cand dau credite. Pentru a obtine lei, bancherii sunt dispusi sa dea  maxim 7% pe an.


Sursa: Realitatea

Ce prevederi sa includeti in regulamentul intern si cum sa le formulati ca sa va asigurati ca angajatii isi respecta obligatiile fata de firma!

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]