7 diferente uriase dintre un manager mediocru si un leader adevarat

leadershipleader nu managerdiferenta dintre leaderi si manageri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu toti avem privilegiul de a avea leaderi care sa ne conduca spre culmi glorioase ale profesiilor noastre. Nu toti avem parte de avantajele care curg natural dintr-o relatie adevarata cu un leader. Unii au parte de manageri care lasa mult de dorit.

7 diferente monstruoase dintre un manager de serie si un leader adevarat:

1. Spre deosebire de un manager mediocru, leaderul va dori sa stie care este directia ta profesionala, spre ce tinzi, ce aspiratii ai, ce doresti sa faci pe viitor. Va avea grija ca anii care trec sa iti aduca satisfactii profesionale consistente pentru ca un leader adevarat stie ca daca munca ta nu iti aduce plusuri serioase (in afara de salariu si bonusuri), nu vei ramane pe post prea mult timp.

Inainte de orice, leaderul va intelege ca daca nu esti omul potrivit pentru job, rezultatele tale nu vor fi de folos nimanui, nici tie si nici firmei pe care o reprezinta.

2. Managerii slabi dau ordine in timp ce leaderii inspira la actiune. Una este sa dai un ordin si eventual sa ridici tonul si cu totul alta este sa asezi pe pozitiile potrivite oameni pasionati de munca lor si sa ii lasi sa ofere cele mai bune rezultate.

3. Managerii slabi nu stiu sa isi motiveze angajatii in mod proactiv. Vor considera ca un angajat trebuie sa lucreze cu frica de a nu-si pierde locul de munca. Vor inspira teama si nu se vor feri sa isi intimideze angajatii.

4. Leaderii adevarati au capacitatea de a transforma procesul de invatare - evolutie - progres intr-un drum cu doua sensuri. Leaderii au puterea de a admite cand au gresit si cand nu stiu raspunsul corect pentru o intrebare, oricat de importanta sau neinsemnata ar fi.

5. Leaderii adevarati doresc in mod real sa invete, sa absoarba informatii noi, asa ca sunt deschisi la comunicare. Nu vor elimina ideile subordonatilor chiar daca nu au incredere totala in ele. Nu vor insufla angajatilor teama de a vorbi, de a-si spune parerea.

Exista numerosi manageri care te pot reduce la tacere. Un manager mediocru nu poate vedea valoarea din cei din jur si va considera ca cea mai buna cale este cea pe care o urmeaza el, fara exceptie si fara sa stea pe ganduri.

6. Un manager mediocru nu este in stare sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional pentru ca este el insusi nevoias la acest capitol. Gandeste-te la faptul ca daca vrei sa ajungi un tamplar renumit, spre exemplu, trebuie sa inveti in subordinea unui om pe care il admiri, pe care il respecti, care a ajuns asa de departe incat pare un supra-om.

Daca nu ai un astfel de superior langa tine, progresul profesional devine un plan total indoielnic.

7. Un manager mediocru nu te cunoaste nici pe tine si nici pe ceilalti angajati. Nici nu crede ca este necesar. Ii va trata pe toti la fel si va avea pretentia ca toata lumea sa se alinieze in functie de necesitatile sale si ale departamentului sau.

La polul opus, un leader adevarat intelege ca nu toti angajatii sunt la fel si ca niciunul nu vine la pachet cu un set predefinit de instructiuni.

Crestem, progresam, ne dezvoltam.


Sa aveti succes si cariere stralucite!

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
leadershipleader nu managerdiferenta dintre leaderi si manageri

Data aparitiei: 23 Ianuarie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

7 diferente uriase dintre un manager mediocru si un leader adevarat Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]