Managementul resurselor umane: Cata grija aveti de angajatii dvs.?

resurse umanemanagementul resurselor umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intrebare: Cine este mai important - clientul sau angajatul?
Raspuns: Ambii sunt la fel de importanti.

Intotdeauna ne straduim sa ne multumim clientii, pentru ca acestia sa faca in continuare afaceri cu noi, dar la fel de multumiti trebuie sa fie si angajatii, ca sa poata face treaba de calitate.

Daca sunt prost tratati, cum ne-am putea astepta ca ei, la randul lor, sa-i trateze bine pe clienti?

Pentru intrebarile dvs. legate de managementul resurselor umane, acum aveti raspunsurile! Pentru mai multe informatii despre
managementul resurselor umane , click aici!

Unii patroni gasesc ca a-si plati bine oamenii este suficient. Nu este adevarat. Nu marimea salariului este principalul criteriu de apreciere a unui loc de munca.

Cand sunt intrebati pentru ce motive anume le place slujba lor, oamenii raspund: "este o munca interesanta", "imi place atmosfera de la birou", "sunt tratata ca o persoana competenta si am responsabilitati importante" sau "simt ca celorlalti la pasa de mine".
Monografii contabile

Grija pentru angajati incepe cu oferirea unor conditii bune de munca: un spatiu curat, aerisit si bine intretinut creeaza o atmosfera placuta, absolut necesara, deoarece oamenii isi petrec jumatate din zi aici.

Clientii, in marea majoritate a cazurilor, nu ajung sa vada spatiile de productie unde se desfasoara de fapt activitatea, dar asta nu inseamna ca aceste spatii pot fi lasate cumva pe planul doi.

Imaginea firmei este formata, de fapt, din doua imagini - una externa (in ochii clientilor) si alta interna (in ochii angajatilor), si ambele sunt la fel de importante.Nu poti cere nimanui sa accepte sa-si petreaca timpul intr-un loc murdar sau plin de praf.

In plus, daca spatiul este modern, dotat cu cele mai performante instalatii si echipamente, aceasta contribuie intr-o buna masura la atragerea celor mai buni oameni de pe piata fortei de munca. Deasemenea, conteaza mult si relatiile care se stabilesc in cadrul firmei.

Oamenii trebuie sa se simta ca intr-o familie si sa stie ca pot gasi sprijin la colegii lor, nu numai pe plan profesional, ci si personal. Din acest motiv, orice manager adevarat trebuie sa aiba o lista de relatii (doctori, avocati, notari etc.) care le-ar putea fi utile angajatilor in anumite momente si pe care el (mangerul) sa nu ezite sa le foloseasca in scopul de a-si ajuta oamenii.

Vestile despre atmosfera dintr-o firma circula repede si, daca aceasta atmosfera este una sanatoasa din toate punctele de vedere, oamenii isi vor dori sa lucreze acolo. Si asta inseamna ca pot fi atrase, practic fara nici un efort (doar pe baza renumelui firmei), o serie de persoane valoroase, a caror identificare prin alte cai s-ar fi dovedit extrem de laborioasa. (Nu ne putem astepta ca dupa simpla publicare a unei oferte de loc de munca cei mai buni oameni sa dea navala pentru a fi angajati.)

Si nu uitati niciodata ca valoarea unei firme este data de valoarea angajatilor ei.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
resurse umanemanagementul resurselor umane

Data aparitiei: 13 Noiembrie 2008
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Managementul resurselor umane: Cata grija aveti de angajatii dvs.? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]