Sunt cateva abilitati si competente pe care vrem sa le regasim in mod obligatoriu in seful perfect. Nu sunt abilitati de la care sa facem rabat, indiferent care ar fi salariul pe care il avem, pentru ca ele ne asigura ca ne aflam sub aripa unui indrumator potrivit pentru viitorul carierelor noastre.
Care sunt cele 10 abilitati/ calitati pe care vrem sa le regasim in seful perfect:
- Viziune clara. Un sef care nu te poate ajuta sa vezi directia de mers a intregului departament, a intregii echipe, este unul pe care nu te poti baza pe termen lung.
- Rabdare. Ne dorim sefi rabdatori cu noi pentru ca stim ca mai avem mult timp pana cand sa ii ajungem din urma. Nivelul lor de cunostinte si abilitati il intrece cu mult pe al nostru si daca nu vor avea rabdare sa ne indrume, sa ne opreasca atunci cand suntem pe cale sa gresim, nu vom avea nici cea mai mica sansa sa progresam.
- Incredere in noi proiecte si deschidere catre noi idei. Nimic nu se compara cu un superior care sa adora noile provocari, indiferent ca este vorba despre o noua directie de mers pentru intreaga echipa sau despre un nou produs care sa revitalizeze mersul vanzarilor. Sefii inchistati in rutina nu sunt pe placul nostru pentru ca o echipa puternica se tine cu idei noi, cu inovatie si cu proiecte pasionale.
Portal Codul Muncii
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Legis Plus Legislatia Muncii
- Siguranta si determinare. Ne plac sefii siguri pe ei si pe deciziile lor, determinati sa obtina rezultate exceptionale si gata sa actioneze atunci cand trebuie.
- Empatie. Seful perfect este cel care te va intelege atunci cand treci printr-o perioada dificila, cand ai nevoie sa iti indeplinesc sarcinile in ritmul tau. Seful perfect stie ca nu lucreaza cu roboti, ci cu oameni unici, cu abilitati, competente si nevoi diferite.
- Incredere in subordonatii lui. Seful perfect este capabil sa delege sarcini si sa nu simta nevoia de a controla in mod repetat modul in care acestea sunt indeplinite. Are incredere in tine si tu stii asta, lucru care te face si mai dornic sa nu il dezamagesti.
- Ia decizii corecte si ii trateaza pe toti oamenii cu care interactioneaza in mod corect si egal. Nu l-ai vazut niciodata sa trateze diferentiat doi angajati, nu l-ai auzit mintind si nici nu ai vreo “nesansa” pentru ca este corect pana in maduva oaselor, fapt care te face sa ai incredere deplina in el.
- Este sincer si asta il face seful perfect. Nu ii este rusine sa admita ca a gresit si nici ca nu stie cu ce solutie sa vina pentru o problema de care tocmai s-a lovit.
- Gandeste pe termen lung orice face. Nu se grabeste, nu actioneaza din impuls, nu ia decizii la nervi sau din surplus de entuziasm. Gandeste totul la rece si ia cele mai bune decizii, in cele mai multe situatii.
- Iti ofera protectie si ai incredere in el. Pana la urma, totul se rezuma la incredere. Daca ai incredere in el, relatia superior-subordonat va functiona perfect. Seful perfect isi protejeaza angajatii, indiferent de rang si de situatia in care se afla. Tocmai ai dat drumul productiei pentru doua mii de exemplare ale unui produs cu un defect neasteptat? Ai luat o decizie fara sa te gandesti la consecinte? Ai propus unui client nemultumit o solutie pe care, de fapt si de drept, nu o poti oferi? Ai uitat sa arhivezi 5000 de inregistrari inainte sa le dai spre departamentul de distrugere? Oricare ar fi impasul, seful perfect nu o sa te lase sa te lupti cu el de unul singur. Va fi alaturi de tine, cand altii nu ar misca un deget.
Sa aveti succes in managementul resurselor umane!
De ce ne iubim sefii? Si de ce ii uram imediat dupa aceea?
Mii de angajati au protestat in semn de solidaritate fata de concedierea celui mai iubit CEO!
Top 5 moduri in care managerii isi demotiveaza angajatii!