Cum completam adeverinta de venit pentru indemnizatie de crestere copil?

23 Mai 2014
23 Mai 2014
indemnizatie crestere copilstabilire indemnizatie crestere copil
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In randurile urmatoare vom documenta un caz practic ce pune in lumina situatia unui angajator ce detine raporturi de munca cu un angajat cu vechime de 3 ani.

In cadrul spetei se mentioneaza ca acesta are copil nascut pe data de 13 martie. Angajatul a facut cerere de intrare in CCC, din data de 14 martie.

Se mai mentioneaza faptul ca mama copilului nu a obtinut venituri impozabile.

Articole similare Update 2014:
Acte necesare indemnizatie crestere copil
Mod de calcul indemnizatie crestere copil
 


Pe adeverinta de venit pentru indemnizatie vom completa la luna naterii copilului doar venitul obtinut in zilele lucrate sau venitul total pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat toata luna?

Raspunsul specialistilor www.PortalCodulMuncii.ro:

Angajatorul are obligatia sa elibereze salariatului o adeverinta in care va completa numarul de zile lucrate, numarul de zile de concediu medical, numarul de zile de concediu de odihna, numarul de zile de concediu fara plata, absente nemotivatem venitul net realizat pentru fiecare luna anterioare nasterii copilului.

Adeverinta va fi redactata potrivit modelului stabilit in anexa nr. 21 la Normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010.

Potrivit art. 21 din Normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010
, la stabilirea bazei de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art. 3 din ordonanta de urgenta, precum si veniturile perioadelor assimilate prevazute la art. 2 alin. (5) si (6) din ordonanta de urgenta.

Cuantumul indemnizatiei pentru crestesterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul astfel stabilite.

Potrivit art. 21 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010
pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul cuvenit in luna respectiva, cu respectarea prevederilor art. 3 alin. (6) din ordonanta de urgenta.

Potrivit art. 3 alin. (6) din OUG 111/2010 pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.

In concluzie, in adeverinta eliberata salariatului se vor calcula veniturile cuvenite pentru intreaga luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit salariatul daca ar fi lucrat toata luna martie.

Raspuns oferit de specialistii PortalCodulMuncii.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]