Piata muncii global: Ce inseamna Saptamana Mondiala a Alaptarii la locul de munca?

06 August 2013
06 August 2013
Resurse Umanealaptarea la locul de muncaOIMpauze remuneratereducere zilnica a programului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In perioada 1-7 august se sarbatoreste Saptamana Mondiala a Alaptarii la locul de munca, activitate considerata un aspect pozitiv atat pentru mama si copil, cat si pentru mediul de afaceri si societate, asa cum a declarat specialistul Organizatiei Internationale a Muncii, Laura Addati.

Potrivit institutiei amintite, se remarca imbunatatiri semnificative in ce inseamna promovarea alaptarii la locul de munca, in conditiile in care mai mult de 65 la suta din tarile din intreaga lume au acum o minima legislatie care da dreptul mamelor la pauze remunerate pentru alaptare sau o reducere zilnica a programului de lucru.

Totusi, aproape un sfert dintre state la nivel mondial inca nu prevad pauze de alaptare la locul de munca - in special in Asia, America Latina si Caraibe, iar acest lucru trebuie sa se schimbe, spune Laura Adatti. "Informatii juridice din baza noastra de date cu privire la protectia maternitatii arata ca sunt necesare eforturi sporite pentru a convinge guvernele, angajatorii - si, uneori, chiar lucratorii - ca o combinare a muncii cu alaptarea nu este doar posibila, ci, de asemenea, esentiala atat pentru mama si copil, precum si pentru mediul de afaceri si societatea ca un intreg."

Alaptarea nu este un obstacol in calea productivitatii: Cercetarile arata ca este mult mai probabil ca femeile sa ramana la locul lor de munca pe termen lung, in cazul in care acestora li se ofera posibilitatea de a alapta, aceasta fiind o modalitate buna pentru angajatori de a pastra lucratori calificati.

Sprijinirea alaptarii in randul angajatilor implica doar costuri limitate pentru angajatori, atat in termeni de timp utilizat de angajati, cat si de infrastructura de care au nevoie acestia.

Sursa: costelgilca.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]