Care sunt atributiile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta asigura coordonarea unitara si permanenta a activitatilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta. El se afla in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor.
In cadrul Inspectoratului General se organizeaza inspectia de prevenire, centrul operational national si alte structuri adecvate pentru managementul situatiilor de urgenta, incadrate cu personal specializat pe tipuri de riscuri, in comunicatii, informatica si relatii publice.
Serviciile publice comunitare profesioniste pentru situatii de urgenta sunt constituite ca servicii deconcentrat care functioneaza ca inspectorate judetene si al municipiului Bucuresti.
Ele asigura in zonele de competenta coordonarea, indrumarea si controlul activitatilor de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta.
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
In cadrul serviciilor de urgenta profesioniste se organizeaza inspectii de prevenire, centre operationale si alte structuri adecvate pentru gestionarea situatiilor de urgenta, incadrate cu personal specializat pe tipuri de riscuri, in comunicatii, informatica si relatii publice.
Centrele operative pentru situatii de urgenta se constituie la nivelul ministerelor, al altor institutii publice centrale cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta, al municipiilor - cu exceptia municipiului Bucuresti -, al oraselor, sectoarelor municipiului Bucuresti si comunelor.
Comandantul actiunii, cel care casigura coordonarea unitara a actiunii tuturor fortelor stabilite pentru interventie in situatii de urgenta la locul producerii evenimentului exceptional, va fi o persoana imputernicita, dupa caz, de catre Comitetul National pentru Situații de Urgența, ministerial, judetean sau al municipiului Bucuresti, in functie de natura si gravitatea evenimentului si de marimea categoriilor de forte concentrate.
Comandantul actiunii poate fi ajutat in indeplinirea sarcinilor de catre grupa operativa si punctul operativ avansat, constituite potrivit reglementarilor in vigoare.