Asigurarea medicala in strainatate. Stiati ca...

asigurare medicala strainatatespitalizareservicii medicaleasigurari straine
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Sunt state unde asigurarea medicala nu poate fi incheiata pe plan local. Din acest motiv, este indicat ca o astfel de polita sa fie incheiata in Romania, inainte de efectuarea deplasarii in strainatate.

In unle state, o zi de spitalizare poate costa chiar si 1.000 euro. In Africa, pentru a putea obtine o viza de intrare pentru unele state, cetatenii romani sunt obligati sa incheie o asigurare medicala in Romania (de exemplu: Angola, Algeria, Africa de Sud etc.).

De asemenea, in Orient, in state precum Arabia Saudita sau Iran, pentru a putea obtine viza de intrare, este obligatorie incheierea unei asigurari medicale in Romania.

In situatia in care un cetatean roman se deplaseaza intr-un stat UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical, fara aprobarea prealabila a Casei de Asigurari de Sanatate unde este luat in evidenta, la intoarcerea in tara, institutia competenta ramburseaza, la nivelul tarifelor din Romania, contravaloarea serviciilor medicale acordate si platite.

In statele din nordul Europei, sistemul medical este foarte performant, dar in absenta unei asigurari medicale prealabile, cheltuielile medicale pot fi foarte ridicate.

Sunt state unde, daca doriti sa urmati un tratament medical de specialitate, este nevoie sa fie efectuata plata in avans a tratamentului medical solicitat.

Chiar si in cazul detinerii unei asigurari medicale, trebuie avut in vedere faptul ca serviciile medicale vor fi platite, in prima faza, de catre beneficiarul acestora, urmand ca, ulterior, acesta sa isi recupereze sumele de la asigurator.

Exista unele particularitati in zona Americii Centrale:

- nu se fac internari daca nu se depune, in avans, o garantie pentru echivalentul a 2-3 zile de spitalizare, in functie de diagnostic;

- nu se efectueaza interventiile medicale, nici chiar urgente, pana cand nu exista confirmarea scrisa din partea societatii de asigurari straine ca polita medicala are acoperire.


Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in state cu risc ridicat al securitatii (spre exemplu: Somalia, Irak, Afganistan, Pakistan, Iran, Ciad, Yemen etc.) nu pot sa beneficieze de servicii medicale decontate din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate deoarece Romania nu a incheiat acorduri internationale continand astfel de prevederi.

In conditiile in care asigurarile medicale sunt oferite de societati private de asigurari, acestea nu se incadreaza in sfera de activitate a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
asigurare medicala strainatatespitalizareservicii medicaleasigurari straine

Data aparitiei: 26 Octombrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Asigurarea medicala in strainatate. Stiati ca... Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protectorIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu fisa de post cod COR 721207 - Sudor cu arc electric cu electrod nefuzibil in mediu de gaz protector.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Agent control accesIntrebare: Avem nevoie de fisa de post pt functia de Agent control acces (COR 541402).
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]