Cine beneficiaza de tichete de vacanta?

tichete de vacantaMinisterul Turismuluinorme metodologice tichete de vacantavacanta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial, 12.03.2009 - Gabriela Chirazof

Chiar daca atat Ministrul Turismului Elena Udrea, cat si reprezentantii din domeniu doreau ca primele vacante cu tichete sa fie de Paste, oficiali din ministerul de resort apreciaza ca este aproape imposibil ca procedurile sa fie puse la punct intr-un timp asa de scurt.

Pana la momentul realizarii tuturor procedurile necesare petrecerii vacantelor prin achitarea serviciilor turistice cu aceste tichete de vacanta, sa revedem cateva aspecte esentiale pentru beneficiarii acestor bonuri valorice.

Tichetele de vacanta sunt reglementate prin O.U.G. nr. 8/2009 si Norma metologica privind tichetele de vacanta aprobata prin H.G. nr. 215/2009.

Angajatorii care in anul fiscal anterior au obtinut profit sau venit, dupa caz.au posibilitatea sa acorde angajatilor tichete de vacanta. Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a 6 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal.

La aceasta ora nivelul maxim al acestor sume s-ar putea ridica deci la 3.600 lei.



Pot fi beneficiarii tichetelor de vacanta angajatii in baza unui contract individual de munca .

Beneficiarii care au primit tichete de vacanta nominale sunt singurele persoane indreptatite sa utilizeze tichetele de vacanta in perioada mentionata pe acestea, si in exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii turistice contractat.

In cazul cumulului de functii, tichetele de vacanta pot fi acordate numai de catre angajatorii unde beneficiarii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii.

Se interzice beneficiarului:
- utilizarea tichetelor de vacanta pentru achizitionarea altor servicii decat cele de cazare, alimentatie publica, transport, tratament balnear si agrement;
- primirea unui rest de bani la tichetul de vacanta, in cazul in care suma corespunzatoare solicitata este mai mica decat valoarea nominala a tichetului de vacanta;
- comercializarea tichetelor de vacanta in schimbul unor sume de bani.

Beneficiarul poate utiliza tichetele de vacanta pe baza actului de identitate numai pentru achizitionarea de servicii prestate de structuri de primire turistice clasificate de Ministerul Turismului, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 755/2001, cu modificarile ulterioare.

Serviciile prestate de structurile de primire turistice se pot achizitiona de catre beneficiar direct de la prestatorii de servicii turistice sau prin intermediul agentiilor de turism.
___________________________________________________________________
Aveti acces rapid la informatii complete si profesionale despre legislatia muncii!

Cele 800 de pagini si 50 de capitole ale Consilierului – Codul muncii acopera toate aspectele relatiei angajat – angajator, pana in cele mai mici amanunte. Iar pentru cazurile atipice apelati gratuit la serviciul de consultanta de specialitate al Consilierului.
___________________________________________________________________


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete de vacantaMinisterul Turismuluinorme metodologice tichete de vacantavacanta

Data aparitiei: 12 Martie 2009
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cine beneficiaza de tichete de vacanta? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]