Obligatiile contractului de consignatie potrivit normelor actuale

consignatarconsignantcontract consignatieobligatiiviciile produselor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consignantul incredinteaza consignatarului marfurile prevazute in anexa 1 a contractului, spre a fi vandute la pretul prevazut in contract, in schimbul unui comision.

OBLIGATIILE PARTILOR

a) Livrarea se va efectua de consignant in cantitatile stabilite de comun acord cu consignatarul.

b) Expedierea se va face in baza avizului de expediere, a procesului-verbal de receptie (autoreceptie) si a certificatului de atestare a calitatii.

c) Transportul se va efectua cu mijloacele de transport ale consignantului sau cu cele ale consignatarului, contravaloarea acestuia fiind suportata proportional de ambele parti.

d) Marfurile raman in proprietatea consignantului, care poate dispune de ele oricand, pana la data vanzarii (si-n orice mod le poate prelua preaviz, chiar daca contractul a fost incheiat pe o perioada determinata).

e) Consignatarul se obliga sa ia toate masurile necesare pentru pastrarea, conservarea marfurilor si asigurarii lor la ASIROM, in favoarea consignantului.

Asigurarea se va face de catre consignatar pentru o valoare cel putin egala cu pretul bunurilor prevazute in contract sau in facturile din momentul expedierii.

In caz de neasigurare sau anulare a asigurarii, consignatarul se considera de drept in culpa si va raspunde de orice lipsuri sau pagube, provocate prin caz fortuit sau de forta majora.

f) Consignantul va controla, verifica si inventaria bunurile incredintate consignatarului, oricand, fara demersuri.

g) Consignatarul este obligat a pastra marfurile primite in ambalajele lor originale si a conserva intocmai etichetele, marcile si orice alte semne exterioare asa cum au fost aplicate de consignant.

Consignatarul poate inmagazina sau depozita marfurile incredintat lui numai la magazin sau in locuri  special amenajate in acest sens, legal dobandite si detinute.

h) Consignantul raspunde fata de terti pentru viciile produselor, in termenul de garantie, iar consignatarul pentru viciile aparente.

i) Cheltuielile pentru conservarea si desfacerea marfurilor privesc pe consignatar.

j) Preturile marfurilor depuse in consignatie sunt cele din anexa si pot fi modificate de consignant oricand prin dispozitie scrisa.

k) Valoarea marfurilor vandute va fi achitata consignantului in termen de 5 zile de la data vanzarii.

Decontarea se va face prin dispozitii de plata sau CEC. Se interzice consignantului vanzarea marfurilor pe credit.

l) Consignantul este obligat a contabiliza toate operatiile referitoare la marfurile lasate in consignatie, in registre speciale.

m) Consignatarul nu poate exercita fara acordul consignatarului nici un drept de retentie nici asupra bunurilor incredintate lui spre vanzare, nici asupra sumelor rezultate din vanzarea lor.


NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
consignatarconsignantcontract consignatieobligatiiviciile produselor

Data aparitiei: 22 Iunie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Obligatiile contractului de consignatie potrivit normelor actuale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]