Precizare MFP: Ordinul 2.677 si penalitatile de intarziere

03 Noiembrie 2011
03 Noiembrie 2011
Ordinul 2677penalitati intarziereesalonare la plataobligatii fiscale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Directia Generala a Finantelor Publice Ialomita informeaza contribuabilii, ca in Monitorul oficial nr. 764/2011 a fost publicat O.M.F.P. nr. 2.677/2011, care stabileste procedura privind reglementarea acordarii esalonarii la plata.

Conform reglementarilor, penalitatile de intarziere nu sunt esalonate la plata, ci sunt amanate si protejate, pe perioada amanarii, prin garantii ca si in cazul sumelor esalonate. Amanarea la plata a penalitatilor de intarziere, in vederea anularii, se face pana la ultimul termen de plata din esalonarea la plata acordata.

 

In situatia in care esalonarea la plata isi pierde valabilitatea ca urmare a neachitarii ratelor de esalonare sau a obligatiilor curente care, conform legii, constituie conditie de mentinere a valabilitatii esalonarii, amanarea la plata a penalitatilor isi va pierde de asemenea valabilitatea, iar penalitatile datorate urmeaza procedura de executare silita.

Aceste facilitati (esalonarea obligatiilor fiscale principale, dar si amanarea la plata a penalitatilor aferente) se acorda atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice pentru toate obligatiile fiscale principale reprezentand impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului general consolidat, precum si pentru obligatiile fiscale accesorii, datorate si neachitate.


 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]