Noua procedura de esalonare la plata, in forma simplificata. Model cerere si etape

cerere esalonare la plataprocedura esalonare plata simplificata anaf
Noua procedura de esalonare la plata, in forma simplificata. Model cerere si etape
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Contribuabilii pot depune deja cererile pentru acordarea esalonarii la plata simplificata, odata cu publicarea in Monitorul Oficial nr. 1104 din data de 19 noiembrie 2020 a Ordinului presedintelui ANAF nr. 3896/2020.
 
Noul ordin aproba procedura de acordare a esalonarii la plata de catre organul fiscal central, in forma simplificata. 
 
Atentie! Modelul cererii de esalonare la plata este prevazut in Anexa nr. 1 la Procedura de aplicare a acordarii esalonarii la plata de catre organul fiscal central si poate fi descarcat pe pagina de internet a ANAF, accesand acest link pentru descarcare.
 
ANAF informeaza astfel contribuabilii persoane fizice si juridice ca pot accesa esalonarea la plata simplificata, pe o perioada de cel mult 12 luni, pentru obligatiile fiscale principale si accesorii datorate dupa data declararii starii de urgenta.
 
Conform ANAF, pentru a accesa esalonarea la plata simplificata nu este necesar sa se constituie garantii, ci trebuie doar indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii: sa se depuna o cerere pana la data de 15 decembrie 2020 inclusiv, sub sanctiunea decaderii.
 
NOTA: La cerere, se poate anexa graficul de esalonare cuprinzand cuantumul propus al ratelor de esalonare; sa nu se inregistreze obligatii fiscale restante la data declararii starii de urgenta, nestinse la data eliberarii certificatului de atestare fiscala. In cazul in care, la data starii de urgenta se inregistreaza astfel de obligatii fiscale restante, acestea trebuie stinse pana la data eliberarii certificatului de atestare fiscala.
Pentru a avea acces la plata esalonata, persoanele interesate trebuie sa nu fie in procedura falimentului; sa nu fie in dizolvare; sa fie depuse toate declaratiile fiscale pana la data eliberarii certificatului de atestare fiscala; sa nu se fi stabilit raspunderea potrivit legislatiei privind insolventa si/sau raspunderea solidara, potrivit prevederilor art. 25 si 26 din Codul de procedura fiscala.
 
Prin exceptie, daca actele prin care s-a stabilit raspunderea sunt definitive in sistemul cailor administrative si judiciare de atac, iar suma pentru care a fost atrasa raspunderea a fost achitata, conditia se considera indeplinita.
 
Retineti, de asemenea, ca pe perioada esalonarii la plata se pot depune doua cereri de modificare a esalonarii la plata - in situatia in care se doreste includerea in esalonare a obligatiilor care constituie conditie de plata, precum si doua cereri de mentinere a valabilitatii esalonarii la plata - in cazul in care a fost pierduta valabilitatea esalonarii la plata, ca urmare a neindeplinirii conditiilor.
 
Cererea de esalonare la plata se solutioneaza in termen de cel mult cinci zile de la data depunerii acesteia. La cerere nu se anexeaza alte documente, in afara propunerii de grafic de esalonare si nici nu este necesara constituirea de garantii.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cerere esalonare la plataprocedura esalonare plata simplificata anaf

Data aparitiei: 23 Noiembrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noua procedura de esalonare la plata, in forma simplificata. Model cerere si etape Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]