Asa cum este prevazut la art. 2 indice 1 din HG 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor astfel cum a fost completat prin HG 37/2010, la angajarea fiecarui salariat, elementele de identificare ale acestuia (numele, prenumele, codul numeric personal-CNP), data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
In acelasi sens, art. 3 alin. (2) din H.G 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor publicat, act normativ ce va inlocui HG 161/2006 la data de 01 august 2011 prevede ca elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetatenia si tara de provenienta - Uniunea Europeana - UE, non-UE, Spatiul Economic European – SEE, data angajarii, perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca, durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia, salariul, sporurile si cuantumul acestora se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
In consecinta, inregistrarea acestor elemente in registrul de evidenta a salariatilor (Revisal) catre inspectoratul teritorial de munca tse va face astfel incat sa fie ulterioara momentului incheierii de catre angajat si angajator a contractului individual de munca, dar anterioara momentului inceperii activitatii de catre salariat.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Prin urmare, contractul individual de munca se incheie dupa obtinerea autorizatiei de munca, iar data inceperii activitatii specificata in contract trebuie sa fie ulterioara obtinerii permisului de sedere in scop de munca astfel incat sa poata fi indeplinita obligatia de inregistrare a elementelor obligatorii cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii.