Au mai ramas cateva zile: amenda daca nu ai asigurare obligatorie

07 Iulie 2011
07 Iulie 2011
asigurare obligatoriepolita facultativaasigurare locuinta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Toti cei care nu au incheiat deja o asigurare obligatorie pentru locuinta sunt pasibili de amenda daca vor depasi termenul acordat de primarii. Pana la 15 iulie este termenul stabilit initial, insa reprezentantii institutiilor au in vedere o amanare pentru cei care nu au cumparat inca o astfel de asigurare. Mai mult decat atat, acestia nu sunt siguri de cuantumul amenzilor pe care le pot aplica dupa depasirea acestei date.

Ministerul Administratiei si Internelor a stabilit ca pana la data de 15 iulie 2011, proprietarii trebuie sa isi asigure obligatoriu locuintele, in caz contrar primarii putand acorda amenzi intre 100 si 500 lei.


Deoarece unii primari nu par sa fie informati in totalitate cu privire la metodologia care ar trebui aplicata in aceasta situatie, acestia considera ca ar mai trebui acordata o perioada de pasuire de pana la 60 de zile a celor vizati. In acelasi timp, prin accesarea bazei de date PAID, primarii pot afla daca locuitorii orasului au polite de aisgurare.

Asa cum a declarat Marius Bulugea, directorul PAID, romanii incheie in medie pana la 5.000 de asigurari pe zi, numarul fiind de 15 ori mai mare decat cel inregistrat in urma cu doar 3 saptamani. Potrivit legii, dupa 15 iulie, primarii pot aplica amenzi persoanelor care nu detin o asigurare a locuintei care sa acopere cele trei riscuri: cutremur, inundatie din cauze naturale si alunecari de teren.

Din data de 15 iulie 2010 si pana in acest moment au fost incheiate 605.000 polite obligatorii pentru locuinte, gradul de acoperire la nivel national fiind de 7,25%. In acelasi timp, numarul este completat de politele facultative pentru locuinte, aproximativ 20% dintre locuintele din Romania fiind asigurate cu o astfel de polita facultativa.  Totalul locuintelor asigurate ar ajunge astfel la un procent de 27,25%.

In cazul persoanelor beneficiare de ajutor social, legea prevede ca asigurarea obligatorie impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor se plateste de catre Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]