Basescu, despre pensiile sub 2000 RON: Nu voi avea o atitudine care sa pacaleasca

pensii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca nu a primit inca la promulgare legile privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, dar ca se va pronunta cu celeritate asupra lor si in concordanta cu interesul national, nu demagogic.

"Deci, pentru moment, nu am primit-o, nu am primit aceste legi, dar nu-i vorba de aceste legi, din cate stiu, este vorba de o singura lege, in care sunt ambele prevederi. Nu stiu daca sunt doua. Doua? Nu le-am primit. Va asigur ca, imediat ce le voi primi, ma voi pronunta si ma voi pronunta cu celeritate asupra acestor doua legi sau asupra acestei legi. Nu stiu cum vor arata cand sosesc la promulgare", a declarat seful statului, intrebat daca va promulga cele doua legi printr-o modificare a Codului fiscal prin care se reduce TVA-ul la alimentele de baza la 5% si se stabileste neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

Presedintele Traian Basescu a subliniat insa ca va avea o atitudine care sa nu-i pacaleasca pe romani fata de aceste doua acte normative care vor veni la promulgare. "Pe ce sa mizati, insa, este pe o atitudine a mea in concordanta cu interesul national, si nu pe o atitudine, care sa fie nici demagogica, nici de natura sa-i pacaleasca pe romani. Mizati pe o atitudine si pe o actiune a presedintelui Romaniei, in acord cu interesul national", a spus el.

Seful statului a comentat si situatia din Parlament in care unii alesi nu voteaza legile in cunostinta de cauza, aratand ca aceasta situatie se datoreaza procedurilor parlamentare. "Este clar ca, din punct de vedere al procedurilor parlamentare, foarte multi parlamentari sunt in situatia de a vota in necunostinta de cauza, in situatia de a vota dupa deget si, atunci, nu mai poti sa spui nici macar ca oamenii acestia voteaza dupa constiinta sau dupa instructiunile de partid. Pur si simplu, voteaza dupa deget. Nu este o noutate" , a spus Basescu.

El a aratat ca si in cadrul Legislativului comunitar seful de grup are trei semne pe care le face, la vot, membrilor grupului sau politic, pentru a se evita erorile de vot individuale. Pe de alta parte, a spus Basescu, in Parlamentul Romaniei, s-a depreciat calitatea legilor si responsabilitatea parlamentarilor odata cu "opacizarea activitatii Parlamentului, prin discutarea legilor in comisii si aducerea la plen strict pentru votul final", care face ca numai cativa alesi sa cunoasca continutul actelor normative de pe ordinea de zi.

"Avand in vedere incidentele din ultima perioada, dar si practicile frecvente, cand  in realitate nu a fost nici cvorum, nici numar de voturi necesare pentru trecerea legilor prin Parlament, dar ele mi-au venit validate la promulgare, cred ca din respect pentru romani, procedura parlamentara de adoptare a legilor trebuie modificata. Mi-as permite sa spun ca trebuie revenit la dezbaterea in plen pe articole. Povestea ca ne trebuie legile repede si din cauza asta le discutam numai in comisie si doar cinci, zece, douazeci de oameni stiu despre ce e vorba in acea lege, nu poate fi sustinuta intr-un sistem democratic", a explicat Basescu.

"Nu putem ajunge la dictatura a doi sefi de Camere, care imi trimit legile promulgate, desi stiu foarte bine si cum au fost votate, si ca au fost votate in necunostinta de cauza, si ca au fost votate de multe ori fara cvorum. De aceea o spun public: procedura de adoptare a legilor trebuie modificata", a pledat presedintele. El a aratat ca, in acest fel, s-ar rezolva si problema slabei prezente a alesilor in plen, pentru ca li s-ar crea acestora sentimentul apartenentei lor la acea institutie. "Altfel sa nu ne mire prezentele de 1 %", a punctat el, aluzie la prezenta in Parlament inregistrata de liderul PNL Crin Antonescu si consemnata de IPP, in cadrul unui studiu.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii

Data aparitiei: 26 Octombrie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Basescu, despre pensiile sub 2000 RON: Nu voi avea o atitudine care sa pacaleasca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]