Adeverinta de vechime in munca [Model Actualizat 2024]

adeverinta de vechime itmadeverinta de vechimemodel adeverinta vechime 2024
Adeverinta de vechime in munca [Model Actualizat 2024]
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adeverinta de vechime in munca pentru perioada ulterioara anului 2011 se elibereaza in conditiile art. 34 alin. (5) din Codul muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 7 alin. (5) din HG 905/2017, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cine elibereaza adeverinta de vechime in munca 


Potrivit art. 7 alin. (5) din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, la incetarea activitatii salariatului, angajatorii au obligatia sa ii elibereze acestuia o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, precum si un extras din registru.
 
In adeverinta se mentioneaza salariul de baza brut mentionat in contractul individual de munca si inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor.
 

Reguli generale de care tinem cont in privinta adeverintei de vechime in munca 2024

1. Angajatorii sunt obligati sa infiinteze si sa transmita catre inspectoratul teritorial de munca registrul general de evidenta a salariatilor.


2. Angajatorii sunt obligati sa elibereze salariatului sau fostului salariat copii ale documentelor existente in dosarul personal si copii ale paginilor din registrul electronic cu inscrierile referitoare la persoana, impreuna cu un document care sa ateste activitatea pe care acesta a desfasurat-o, pe ce durata, cu ce salariu, cu ce vechime in munca, in meserie si in specialitate.


ATENTIE!

Aceasta trebuie eliberata in MOD OBLIGATORIU la incetarea CIM, indiferent daca salariatul a solicitat-o sau nu.


Art. 34 in Codul muncii prevede urmatoarele: "La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate".


3. In situatia in care angajatorul nu poate elibera adeverinta de vechime in munca, aceasta poate fi solicitata de catre beneficiar la inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia activeaza angajatorul/fostul angajator.


Folositi linkul urmator pentru download model de adeverinta de vechime in format pdf.

Model adeverinta vechime 2024



Retineti!
 
Desi nu este reglementat legal un model de adeverinta care sa ateste vechimea in munca, tinand cont si de elementele furnizate in extrasul din REVISAL, in practica s-a conturat opinia conform careia toate modificarile survenite asupra CIM, in special cele care pot afecta elementele mentionate de lege, trebuie inscrise corespunzator in adeverinta de vechime emisa de angajator.



MODEL ADEVERINTA VECHIME 2024
 
 
Denumire angajator
 
Date de identificare ale angajatorului (adresa completa, CUI)
 
Date de contact ale angajatorului (telefon, fax)
 
Nr.de inregistrare
 
Data inregistrarii

 
 ADEVERINTA
 
 
Prin prezenta se atesta faptul ca dl/d-na..............................., posesor al B.I./C.I........................., seria.................., nr.................., CNP................................., a fost/este angajatul ......................, in baza actului administrativ de numire nr..................;/contractului individual de munca/, cu norma intreaga/cu timp partial de..........ore/zi, incheiat pe durata determinata/nedeterminata, inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr......../......................... , in functia/meseria/ocupatia de .....................................…
 
Pentru exercitarea atributiilor stabilite in fisa postului aferenta contractului individual de munca/actului administrativ de numire au fost solicitate studii de nivel ..................... , in specialitatea....................…
 
 
Pe durata executarii contractului individual de munca/raporturilor de serviciu,  dl./dna............................................. a dobandit:
- vechime in munca: .....................ani........luni.......zile 
- vechime in specialitatea studiilor: ....................ani.............luni..........zile.
 
Pe durata executarii contractului individual de munca/raporturilor de serviciu au intervenit urmatoarele
 
mutatii (modificarea, suspendarea, incetarea contractului individual de munca/raporturilor de serviciu):
 
 
 
 

 

Nr.

crt

Mutatia

intervenita

Data

Meseria/functia/ocupatia cu

indicarea clasei/gradatiei

profesionale

Nr. si data actului pe baza

caruia se face

inscrierea si temeiul legal

 

 

 

 

 

 

 
 
In perioada lucrata a avut..........................zile de concediu medical si ................... concediu fara plata.
 
in perioada lucrata, d-lui/d-nei................................ nu i s-a aplicat nicio sanctiune disciplinara/ i s-a aplicat sanctiunea disicplinara..............................…
 
Cunoscand normele penale incidente in materia falsului in declaratii, certificam ca datele cuprinse in prezenta adeverinta sunt reale, exacte si complete.
 
Data                                                        Numele si prenumele reprezentantului legal al angajatorului,
 
 
 
                                                                Semnatura reprezentantului legal al angajatorului,
 
 
                                                                Stampila angajatorului 
 


Se plateste o taxa de eliberare adeverinta vechime?


 
Angajatii pot cere si un extras din Revisal de la inspectoratele teritoriale de munca daca angajatorul nu poate elibera acest extras. Inspectoratele de munca elibereaza extrasul din Revisal din care sa rezulte activitatea desfasurata la angajator, in calitate de salariat, in cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Eliberarea adeverintelor de vechime se face in baza unei cereri scrise si se supune unei taxe anticipate de 20 lei conform Ordin nr.826/2014 al MMFPSPV. 
 
 Eliberarea adeverintei de vechime se elibereaza in termen de 15 zile de la data depunerii cererii.
 

ITM Bucuresti: eliberare adeverinta vechime

 
Pentru a solicita prin ITM Bucuresti adeverinta de vechime in munca, 
informatiile privind programul de eliberari CARNETE DE MUNCA/ADEVERINTE VECHIME/CERTIFICATE/C.C.M. este disponibil AICI.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
adeverinta de vechime itmadeverinta de vechimemodel adeverinta vechime 2024

Data aparitiei: 16 Februarie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Adeverinta de vechime in munca [Model Actualizat 2024] Nota: 3.83 din 5 - 236 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
[x]