Top 100 romani cu sume mari la Pilonul II de pensii. Afla unde ai pensia privata!

fondul de pensii privatepilonul ii de pensii private 2020contributii pilonul ii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Circa 42 de milioane de lei s-au strans in peste 11 ani la fondul privat de pensii Pilonul II, iar cei care au contribuit sunt 100 de angajati dintre care cel mai tanar dintre ei are 28 de ani. 
 
Potrivit unor date recente, alte 2 milioane de angajati au contribuit cu mai mult de 10.000 lei, sume care cresc de la an la an odata cu dobanzile obtinute prin investitii facute de fondurile private, cu mentiunea ca 11% au fost randamentele numai anul trecut.
 
In total, la Pilonul II de pensii contribuie aproape 7,5 milioane de romani, iar de la infiintare pana acum, cele mai mari 100 de conturi au adunat, in medie, 417.000 de lei, conform datelor transmise de Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru stirile PROTV. C
 
Radu Craciun, presedintele APAPR, a declarat, citat de aceeasi sursa:
 
"Peste 2 milioane de participantii au in conturi peste 10.000 lei, iar peste 850.000 de participanti au conturi de 20.000 lei pana in momentul de fata. Acesti oameni inca nu ies la pensie, mai au inca cel putin 15 ani pana la pensie, deci valoarea conturilor lor va creste in continuare".
 
Totalul celor 7 fonduri de pensii administrate privat a ajuns dupa mai bine de 11 ani la 13 miliarde de euro. Randamentul acestor sume deoarece sunt investiti continuu in titluri de stat si actiuni la bursa. 
 
Aceeasi sursa citeaza si un studiu KPMG potrivit caruia “rata de inlocuire a ultimului salariu cu pensia ar fi de 43%, daca nu am contribuit deloc la pilonul al doilea. Cu actuala contributie de 3,75%, rata ar fi undeva la peste 50%. Cu o contributie de 6%, cum este potrivit legii, dar care n-a fost marita niciodata, atunci pensia ar creste cu un inca 5%.”. De asemenea, conform studiilor din prezent, subliniaza sursa citata, daca se va majora in 2022 cota de contributie la 6% la Pilonul II de pensii, in 15-20 de contributie nu am mai depinde de pensiile publice. 
 
Potrivit Agerpres, intrebat daca majorarea contributiilor la Pilonul 2 nu va avea ca efect indatorarea suplimentara a generatiei tinere care inca nu a intrat pe piata muncii, presedintele APAPR a raspuns ca acest lucru se intampla oricum in prezent.
 
"Asta se intampla si astazi. Pe de alta parte, generatia care inca nu este activa va fi unul dintre beneficiarii unui sistem de pensii private care va avea contributii mai mari. Generatia care nu este inca activa pe piata muncii si care va deveni activa va intra intr-un sistem de pensii private in care contributiile la pensiile private vor fi mai mari. Deci implicit vor beneficia de pe urma unei astfel de masuri, nu vor fi pierzatori pe toata linia, vor avea avantaje si dezavantaje, dar intr-adevar este un subiect care trebuie tratat cu atentie, nu e o decizie care poate fi luata usor. Pe de alta parte insa, socul pensionarii unei generatii atat de numeroase nu poate fi subestimat. Trebuie vazuta care e solutia", a adaugat Radu Craciun.
 
 
Nu cunoasteti la ce fond sunteti participant?

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fondul de pensii privatepilonul ii de pensii private 2020contributii pilonul ii

Data aparitiei: 23 Ianuarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Top 100 romani cu sume mari la Pilonul II de pensii. Afla unde ai pensia privata! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]