Se lanseaza masura pentru microgranturi, din 18 octombrie

masura microgranturi 18 octombriemicrogranturi profesii liberaleministerul economiei
Se lanseaza masura pentru microgranturi, din 18 octombrie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Ministerul Econonomiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) informeaza ca Masura 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin ORDONANTA DE URGENTA nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completarile si modificarile ulterioare, va fi relansata in data de 25 octombrie 2021, ora 10:00. Din data de 18 octombrie 2021, va incepe etapa de preinscriere AICI
 
 
Procedura de implementare a Masurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, care reprezinta ghidul aplicantului, se afla in prezent la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE), pentru obtinerea avizului final premergator aprobarii si publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei. Aceasta a fost conceputa conform prevederilor legislative in vigoare, respectiv OUG 130/2020 completata si modificata ulterior, precum si in baza propunerilor si sugestiilor transmise de mediul de afaceri in perioada in care a fost pusa in dezbatere publica.
 
Dupa obtinerea avizului de la MIPE, MEAT va transmite procedura spre publicare in Monitorul Oficial. In acelasi timp, pana la data de 18 octombrie 2021 aplicatia creata de STS va fi testata,  astfel incat sa raspunda tuturor cerintelor in momentul lansarii.
 
Din data de 18 octombrie 2021, aplicatia va permite crearea profilului, user-ului si parolei, pentru noile categorii de beneficiari. Acestia vor inregistra cu semnatura electronica atat datele reprezentantului legal/imputernicit, cat si datele firmei infiintate in anul 2019/II/IF/profesii liberale. Se vor putea inregistra si ceilalti aplicanti elibili care nu aveau cont pe platforma electronica.
 
Relansarea Masurii 1 va avea loc pe data de 25 octombrie 2021, incepand cu ora 10.00, timp de 30 zile calendaristice de la demararea inscrierii, pana la ora 20.00 a ultimei zile de inscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului pana la epuizarea bugetului.
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
masura microgranturi 18 octombriemicrogranturi profesii liberaleministerul economiei

Data aparitiei: 18 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Se lanseaza masura pentru microgranturi, din 18 octombrie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]