A fost adoptat HG de infiintare a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului

ministerul economiei turismuluiministerul antreprenoriatuluimediul privat
A fost adoptat HG de infiintare a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
La jumatatea saptamanii in curs, Guvernul a adoptat Hotararea de infiintare a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, urmand sa fie puse in derulare nenumarate proiecte aflate momentan in asteptare. 
 
"Ministerul Economiei va functiona de-acum ca un tot coerent si unitar pentru a-si atinge cele patru mari obiective. Nu va mai fi o contopire a trei ministere (Ministerul Economiei, Ministerul Mediului de Afaceri, Comertului si Antreprenoriatului si Ministerul Turismului). Avem oameni profesionisti si dedicati reformei, care vor debloca rapid toate dosarele. Pana acum am functionat impletit cu Ministerul Energiei. Doi ministri, un singur aparat de lucru. Acum ca avem Hotararea de Guvern pentru infiintarea ministerului si avem si bugetul aprobat, se vor debloca foarte multe lucruri, inclusiv platile pentru Masura 2 - capital de lucru, unul dintre cele mai importante ajutoare pentru mediul de afaceri, greu incercat de masurile de combatere a pandemiei", a declarat ministrul Economiei, Claudiu Nasui, potrivit Agerpres.
Potrivit aceleiasi surse, noul minister va avea la baza patru mari directii: debirocratizare, reforma companiilor de stat, scheme de ajutor de stat si promovarea economiei si a turismului.
 
De asemenea, noul buget, arata aceeasi sursa, este aproape dublu fata de anul trecut, creditele bugetare aprobate totalizand 6,6 miliarde de lei. Circa 92% din acest buget reprezinta ajutoare acordate sectorului privat, afectat de masurile impuse de stat pentru controlul pandemiei COVID 19.
In ce priveste obiectivul de debirocratizare si, implicit, usurarea relatiei stat - mediu privat, de aceasta misiune se va ocupa secretarul de stat Valentina Saygo. Subiectele de care se ocupa in prezent sunt urmatoarele: simplificarea legislatiei pentru infiintarea de intreprinderi, analiza de risc la securitate fizica, obligatiile declarative fata de ORDA, relatia mediului de afaceri cu statul si cu bancile, legislatia privind spalarea banilor si obligatiile fata de ONPCSB, informeaza Agerpres.
De asemenea, secretarul de stat Simona Fatu se va ocupa de reforma companiilor din subordinea Ministerului Economiei. Una dintre prioritatile ministerului va fi aceasta reforma. Din cele 37 de companii cate are Ministerul Economiei, 28 au probleme mari (faliment, insolventa, pierderi si datorii semnificative).
 
Secretarul de stat Daniela Nicolescu va avea in coordonare activitatile legate de industria de aparare si aspectele ce tin de administrarea resurselor minerale neenergetice.
 
Secretarul de stat Paul Ene se va ocupa de instrumentele financiare pentru sustinerea mediului privat prin fonduri europene. Totodata, transmite sursa amintita, va avea pe lista de sarcini si sustinerea turismului prin imputernicirea mediului privat si local. Totodata, va reforma si modul in care se face promovarea economiei in ansamblul ei.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ministerul economiei turismuluiministerul antreprenoriatuluimediul privat

Data aparitiei: 11 Martie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

A fost adoptat HG de infiintare a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Spor de fidelitate. Conditii de acordareIntrebare: Se poate acorda sporul de fidelitate in cadru firmei trimestrial daca nu se transmite in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Remuneratia minima pentru zilieri aprilie 2024. Mod calcul durata prestare activitateIntrebare: O SRL lucreaza cu zilieri pe caen 5610. Care este remuneratia minima pt zilieri in anul 2024? Cele 90 de zile in care o persoana poate lucra la o firma este pe an calendaristic, adica la 01.01.2024 se ia de la zero evidenta, sau trebuie tinut cont si de lunile anterioare din anul precedent?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]