Ministerul Economiei deruleaza in prezent mai multe analize pentru a modifica si dezvolta programul Start-Up Nation pentru simularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii (IMM), cel de dezvoltare a activitatii comerciale, produse si servicii, precum si programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in sectorul IMM-urilor.
"Am modificat si lucram in continuare la modificarea programului Start-Up Nation pentru simularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii. Repunem pe picioare programul de dezvoltare a activitatii comerciale, produse si servicii, programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in sectorul IMM-urilor si programul national multianual de microindustrializare. Toate acestea sunt deja cu tot ceea ce inseamna aparatul birocratic din spate gata. Asteptam sa vedem de cati bani dispunem. Avem de asemenea programul national multianual pentru sustinerea artizanatului. Iar la programul Start-Up Nation, lucrurile sunt relativ clare, pentru ca pe langa faptul ca incercam sa digitalizam, sa informatizam partea asta de noi intreprinderi care pot sa apara, incercam sa punem in practica o crestere a capacitatii manageriale a celor care vor infiinta aceste societati, incercam chiar sa dam mai multi bani, daca vom avea, din fonduri europene", a declarat, sambata, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Liviu Rogojinaru, potrivit Agerpres, in cadrul unei emisiuni TV.
Conform aceleiasi surse, la inceputul lunii februarie, oficialul de la Economie afirma ca programul Start-Up Nation din acest an va avea un buget de circa un miliard de lei, din care vor putea primi finantare circa 5.000 de firme.
In ce priveste noile modificari vizate, a fost mentionata procedura de cofinantare a proiectelor. De asemenea, s-a facut referire si la faptul ca solicitantii pot sa fie obligati sa faca dovada ca au urmat un curs de specialitate, cu exceptia celor care sunt deja economisti sau ingineri.
Conform datelor oficiale, la prima editie din 2018 a programului au fost depuse peste 19.200 de planuri de afaceri, iar in editia a doua 33.514.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Incetare CIM in perioada de proba. Prima zi de activitateIntrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Suprapunere certificate medicale. Declaratia 112Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<