legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Conditii adecvate de munca si protectie sociala mai mare in transportul rutier. Noile directive publicate

directive europene transport rutierconditii munca conducatori autoprotectie sociala
Conditii adecvate de munca si protectie sociala mai mare in transportul rutier. Noile directive publicate
Mai multe acte normative si directive europene au fost publicate si au intrat in vigoare avand ca obiectiv asigurarea unor conditii adecvate de munca si o protectie sociala corespunzatoare pentru conducatorii auto, pe de o parte, si conditii adecvate pentru intreprinderi si de concurenta loiala pentru operatori, pe de alta parte.
 
Urmatoarele acte normative privind domeniul transportului rutier au fost publicate, pe 31 iulie, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene: 
 
1. Regulamentul (UE) 2020/1054 al Parlamentului European si al Consiliului din 15 iulie 2020 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 in ceea ce priveste cerintele minime referitoare la duratele de conducere zilnice si saptamanale maxime, pauzele minime si perioadele de repaus zilnic si saptamanal si a Regulamentului (UE) nr. 165/2014 in ceea ce priveste pozitionarea prin intermediul tahografelor 
 
Prezentul regulament intra in vigoare in a douazecea zi de la data publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Cu toate acestea, articolul 1 punctul 15 si articolul 2 punctul 12 se aplica de la 31 decembrie 2024. Prezentul regulament este obligatoriu in toate elementele sale si se aplica direct in toate statele membre.
 
 
2. Regulamentul (UE) 2020/1055 al Parlamentului European si al Consiliului din 15 iulie 2020 de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1071/2009, (CE) nr. 1072/2009 si (UE) nr. 1024/2012 in vederea adaptarii acestora la evolutiile sectorului transportului rutier 
 
Prezentul regulament intra in vigoare in a douazecea zi de la data publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Se aplica de la 21 februarie 2022. Prezentul regulament este obligatoriu in toate elementele sale si se aplica direct in toate statele membre.
 
 
3. Regulamentul (UE) 2020/1056 al Parlamentului European si al Consiliului din 15 iulie 2020 privind informatiile electronice referitoare la transportul de marfuri 
 
Prezentul regulament intra in vigoare in a douazecea zi de la data publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Se aplica de la 21 august 2024. Cu toate acestea, articolul 2 alineatul (2), articolul 5 alineatul (4), articolul 7, articolul 8, articolul 9 alineatul (2) si articolul 10 alineatul (2) se aplica de la data intrarii in vigoare a prezentului regulament. Prezentul regulament este obligatoriu in toate elementele sale si se aplica direct in toate statele membre.
 
 
4. Directiva (UE) 2020/1057 a Parlamentului European si a Consiliului din 15 iulie 2020 de stabilire a unor norme specifice cu privire la Directiva 96/71/CE si la Directiva 2014/67/UE privind detasarea conducatorilor auto in sectorul transportului rutier si de modificare a Directivei 2006/22/CE in ceea ce priveste cerintele de control si a Regulamentului (UE) nr. 1024/2012 
 
Prezenta directiva intra in vigoare in ziua urmatoare datei publicarii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Prezenta directiva se adreseaza statelor membre.
 
 
 
 
 
 
Sursa: Eur-lex
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
directive europene transport rutierconditii munca conducatori autoprotectie sociala

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 05 August 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Conditii adecvate de munca si protectie sociala mai mare in transportul rutier. Noile directive publicate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Cercetare disciplinaraIntrebare: In cazul unei cercetari disciplinare, convocarea la cercetare disciplinara se poate efectua prin e-mail sau alta metoda online? De asemenea, intrevederea comisiei cu salariatul cercetat poate avea loc online, mai ales ca salariatul are contract de munca la domiciliu?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Salariata revenita din CCC. Modificare functie. Incetare CIM in perioada de probaIntrebare: O salariata revine din concediu crestere copil pana la 2 ani pe postul suspendat. Angajatorul ii propune un alt post in alt departament, salariata accepta. Se poate pune perioada de proba pentru noua pozitie? In aceasta situatie pot sa ii incetez contractul dupa perioada de proba? sau trebuie sa respect cele 6 luni de la revenirea din suspendare?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"
Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Fisele de Post ale angajatilor!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Fise de Post modificate de Pandemie - 12 modele actualizate la zi"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]